04/01/2019 04/01/2019 Με το έθιμο του «Κυριελέησον» θα γιορτάσουν την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 τα Θεοφάνεια οι κάτοικοι στο Καρπερό Γρεβενών. Πιο συγκεκριμένα λίγο πριν ξημερώσει νέοι του χωριού παραλαμβάνουν από την Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, από τον Ιερέα, το Σταυρό, την εικόνα της Βάπτισης, αλλά και εικόνες Αγίων και αφού χωριστούν σε δύο ομάδες, ξεχύνονται στους...
04 Ιανουαρίου, 2019 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2019 - 18:32

Αναβιώνει το «Κυριελέησον» στο Καρπερό τα Θεοφάνεια

Διαδώστε:
Αναβιώνει το «Κυριελέησον» στο Καρπερό τα Θεοφάνεια

Με το έθιμο του «Κυριελέησον» θα γιορτάσουν την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 τα Θεοφάνεια οι κάτοικοι στο Καρπερό Γρεβενών.

Πιο συγκεκριμένα λίγο πριν ξημερώσει νέοι του χωριού παραλαμβάνουν από την Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, από τον Ιερέα, το Σταυρό, την εικόνα της Βάπτισης, αλλά και εικόνες Αγίων και αφού χωριστούν σε δύο ομάδες, ξεχύνονται στους αγρούς και τα χωράφια για να «τ’ αγιάσουν», ενώ περνούν από τα ποιμνιοστάσια και απ’ όλα τα εξωκλήσια του χωριού.

Γύρω στις 9 το πρωί οι δύο ομάδες συναντώνται στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου, που βρίσκεται κοντά στο χωριό και μόλις τελειώσει ο εκκλησιασμός επιστρέφουν στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας, κρατώντας στα χέρια τους το Σταυρό και τις εικόνες για να τελεστεί ο καθαγιασμός των υδάτων και για να τα προσκυνήσουν οι πιστοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων