30/10/2018 30/10/2018 Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και έχοντας χαρίσει μοναδικές στιγμές στους πιστούς της Μακεδονίας, αναχώρησε την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο, όπου φιλοξενήθηκε επί επτά ημέρες. Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας κρατώντας ευλαβικά στα χέρια Του το μέγιστο της Ορθοδοξίας κειμήλιο ευλόγησε...
30 Οκτωβρίου, 2018 - 10:18

Εν μέσω ψαλμωδιών η αναχώρηση της Τιμίας Ζώνης από τον Εύοσμο

Διαδώστε:
Εν μέσω ψαλμωδιών η αναχώρηση της Τιμίας Ζώνης από τον Εύοσμο

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και έχοντας χαρίσει μοναδικές στιγμές στους πιστούς της Μακεδονίας, αναχώρησε την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο, όπου φιλοξενήθηκε επί επτά ημέρες.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας κρατώντας ευλαβικά στα χέρια Του το μέγιστο της Ορθοδοξίας κειμήλιο ευλόγησε σταυροειδώς το συγκεντρωμένο πλήθος προσφέροντας σε όλους πλούσια τη θεομητορική ευλογία.


Οι εκατοντάδες πιστοί, που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, ξεπροβόδισαν την Παναγία κρατώντας στα χέρια τους αναμμένες λαμπάδες και ραίνοντάς Την με λουλούδια.

Κλήρος και λαός σε μία δημόσια ομολογία πίστης έψαλε με κατάνυξη στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους «τα νικητήρια».

Καθώς το αυτοκίνητο που μετέφερε την Τίμια Ζώνη απομακρυνόταν, οι πιστοί «απορφανισθέντες», προσώπω ου καρδία, με υγρά μάτια αποχαιρετούσαν τη Μητέρα του Θεού που επί επτά ημέρες συντρόφεψε τον πόνο τους, παραμύθησε τις καρδιές τους και ανέλαβε να μεταφέρει τα αιτήματά τους στο θρόνο του Θεού.

2018-10-29 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ (1) from imnst.gr on Vimeo.



H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων