16/11/2018 16/11/2018 Την έντονη ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρόσφατη επίθεση με βόμβες μολότωφ στην Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο, εξέφρασε η αμερικανική πρεσβεία στην ουκρανική πρωτεύουσα. “Είμαστε πολύ ανήσυχοι με τα δημοσιεύματα για την επίθεση στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα όλων των θρησκευτικών ομάδων να ασκούν την πίστη τους,...
16 Νοεμβρίου, 2018 - 8:24
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2018 - 14:03

Ανησυχία των ΗΠΑ για τον εμπρησμό στον Αγ. Ανδρέα Κιέβου

Διαδώστε:
Ανησυχία των ΗΠΑ για τον εμπρησμό στον Αγ. Ανδρέα Κιέβου

Την έντονη ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρόσφατη επίθεση με βόμβες μολότωφ στην Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο, εξέφρασε η αμερικανική πρεσβεία στην ουκρανική πρωτεύουσα.

“Είμαστε πολύ ανήσυχοι με τα δημοσιεύματα για την επίθεση στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα όλων των θρησκευτικών ομάδων να ασκούν την πίστη τους, ελεύθεροι από διώξεις, παρεμβολές, ή επιθέσεις” δημοσιεύτηκε στο Twitter της Πρεσβείας.

Η Ουκρανία αποφάσισε να παραχωρήσει τη χρήση του εμβληματικού αυτού Ναού, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ώστε να στεγάσει την αντιπροσωπεία του, ενόψει και της έκδοσης  του Τόμου για την αυτοκεφαλία της ουκρανικής εκκλησίας. Έκτοτε, ο Άγιος Ανδρέας έχει μετατραπεί σε σύμβολο της πορείας προς την ανεξαρτησία της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων