05/12/2018 05/12/2018 Στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να συγκληθεί τελικά το συμβούλιο ενοποίησης των Ουκρανικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, που θα οδηγήσει στην αυτοκεφαλία της χώρας, ανακοίνωσε κατά την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, ο Ουκρανός Πρόεδρος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μία ημέρα πριν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Η σύνοδος θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου στον...
05 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2018 - 16:16

Αντίστροφη μέτρηση για την ουκρανική αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Αντίστροφη μέτρηση για την ουκρανική αυτοκεφαλία

Στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να συγκληθεί τελικά το συμβούλιο ενοποίησης των Ουκρανικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, που θα οδηγήσει στην αυτοκεφαλία της χώρας, ανακοίνωσε κατά την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, ο Ουκρανός Πρόεδρος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μία ημέρα πριν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Η σύνοδος θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, που είναι εδώ και αιώνες το κέντρο της ορθόδοξης ουκρανικής θρησκευτικής ζωής» τόνισε ο Ποροσένκο.

Τη Σύνοδο θα συγκαλέσει ο Μητροπολίτης Γαλλίας, κ. Εμμανουήλ.

Ο Ιεράρχες που θα  μετάσχουν στο ενωτικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνουν το καθεστώς της αυτοκεφαλίας, όπως αυτό περιγράφεται στο καταστατικό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και να εκλέξει το νέο Προκαθήμενο.

Εν συνεχεία, ο Προκαθήμενος θα μεταβεί στο Φανάρι, όπου και θα παραλάβει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας (UOC) η οποία καταγγέλλει επιδρομές κι εφόδους των ουκρανικών αρχών στις επισκοπές της και ανάκριση μελών του κλήρου της, τονίζοντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Εκπρόσωποι της υποστηρίζουν ότι πρόκειται για απόπειρα επιβολής στους ιεράρχες για να συμμετάσχουν στις διεργασίες αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας.

«Η εκκλησία μας φαίνεται ότι εισέρχεται σε μία νέα εποχή της ιστορίας της. Διότι όλα όσα βιώνουμε είναι παρόμοια με όσα βίωνε η εκκλησία μας επί των ημερών του Στάλιν και του Χρουτσόφ», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Κλίμεντ Βετσέρια, εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που ανήκει στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων