03/01/2019 04/01/2019 Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, καθώς την ερχόμενη Κυριακή, ανήμερα τα Θεοφανείων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναμένεται να χορηγήσει τον Τόμο της αυτοκεφαλίας. Η ημερομηνία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτει με την παραμονή των Χριστουγέννων σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Α....
03 Ιανουαρίου, 2019 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2019 - 7:44

Αντίστροφη μέτρηση για την ουκρανική αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Αντίστροφη μέτρηση για την ουκρανική αυτοκεφαλία

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, καθώς την ερχόμενη Κυριακή, ανήμερα τα Θεοφανείων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναμένεται να χορηγήσει τον Τόμο της αυτοκεφαλίας.

Η ημερομηνία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτει με την παραμονή των Χριστουγέννων σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Α. Μακαριώτης Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος αναμένεται στο Φανάρι το Σάββατο. Μαζί του θα είναι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο και πολυμελής αποστολή Ιεραρχών και Πολιτικών της χώρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, ο νεοεκλεγής Προκαθήμενος της ουκρανικής εκκλησίας θα συλλειτουργήσει με τον μετά της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικοῦ Πατριάρχου, και εκατέρωθεν Ιεραρχών, ενώ μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης θα “εγχειρίσει επισήμως την περγαμηνή απόδοσης της αυτοκεφαλίας.

Από την πλευρά της η Μόσχα, καλεί για μία ακόμα φορά το Φανάρι να μην προχωρήσει στην κίνηση αυτή.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κύριλλος απέστειλε επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην οποία εκφράζει τον βαθύ πόνο, την απορία και την αγανάκτησή του για τις κινήσεις του Φαναρίου και του ζητεί να σταματήσει έστω και την τελευταία στιγμή.

Το Οικουμενικό  Πατριαρχείο έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του για την αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Εκκλησία και από τη Μόσχα περιμένουν την πράξη αυτή χωρίς ουσιαστικά να μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο από το να κρατούν αποστάσεις και να προσπαθούν μέσω επιστολών να διατυμπανίζουν τις απόψεις τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων