15/11/2018 15/11/2018 Στις 22 Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η “ενωτική συνέλευση” στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Golos.ua, στην οποία αναμένεται να τεθεί το χρονοδιάγραμμα για την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθόδοξης και να εκλεγεί ο νέος Προκαθήμενος της ουκρανικής αυτοκέφαλης εκκλησίας. Όπως μεταδίδει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα  ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ βρίσκεται στο Κίεβο, προκειμένου να είναι αρωγός στην προετοιμασία...
15 Νοεμβρίου, 2018 - 8:18

Αντίστροφη μέτρηση για την Ουκρανική αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Αντίστροφη μέτρηση για την Ουκρανική αυτοκεφαλία

Στις 22 Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η “ενωτική συνέλευση” στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Golos.ua, στην οποία αναμένεται να τεθεί το χρονοδιάγραμμα για την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθόδοξης και να εκλεγεί ο νέος Προκαθήμενος της ουκρανικής αυτοκέφαλης εκκλησίας.

Όπως μεταδίδει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα  ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ βρίσκεται στο Κίεβο, προκειμένου να είναι αρωγός στην προετοιμασία της συνέλευσης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έως τότε θα έχει εκδοθεί από το Οικουμενικό πατριαρχείο και ο Τόμος για την χορήγηση αυτοκεφαλίας στην εκκλησία της Ουκρανίας. Το φανάρι αναμένεται να στείλει δύο Έξαρχους στην ενωτική συνέλευση, στην οποία πάντως η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας έχει αρνηθεί να συμμετάσχει.

Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Πατριαρχείου της Μόσχας

“Η αποκαλούμενη ενωτική συνέλευση , ανεξαρτήτως πότε θα γίνει, θα έχει περιορισμένες συνέπειες, επειδή η μόνη κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα την παρακολουθήσει επίσημα σύμφωνα με το διάταγμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Αρχιεπισκόπων της” δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ο εκπρόσωπος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Αρχιεπίσκοπος Ιγκόρ Γιακιμτσούκ στην Interfax την Τετάρτη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων