02/11/2018 02/11/2018 Τρεις προσφυγές έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας, με τις οποίες ζητείται η ακύρωση του νόμου που προβλέπει την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι προσφυγές στρέφονται εναντίον της απόφασης του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, να ζητήσει από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να εκδώσει τον Τόμο...
02 Νοεμβρίου, 2018 - 11:20

Στο Ανώτατο Δικαστήριο η Ουκρανική Αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Στο Ανώτατο Δικαστήριο η Ουκρανική Αυτοκεφαλία

Τρεις προσφυγές έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας, με τις οποίες ζητείται η ακύρωση του νόμου που προβλέπει την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι προσφυγές στρέφονται εναντίον της απόφασης του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, να ζητήσει από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να εκδώσει τον Τόμο για την αυτοκεφαλία της εκκλησίας.
Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε από την Βουλή της Ουκρανίας στις 19 Απριλίου.
Σύμφωνα με το Δικαστήριο, έως τι 30 Οκτωβρίου είχαν κατατεθεί τρεις παρόμοιες προσφυγές. Οι δύο από αυτές θα εξεταστούν με απλοποιημένη διαδικασία, χωρίς να κληθούν οι δύο πλευρές, εντός 60 ημέρων από την έναρξη της διαδικασίας. Αυτές κατατέθηκαν στις 8 και 9 Οκτωβρίου.
Η τρίτη προσφυγή θα εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο με την εξέταση μαρτύρων και από τις δύο πλευρές σε συνεδρίαση, η οποία έχει οριστεί για τις 27 Νοεμβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων