26/12/2018 26/12/2018 Αυτοκεφαλία αναμένεται να διεκδικήσει η Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας. Στα βήματα του προέδρου της Ουκρανίας κινείται ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουγκάνοβιτς, ο οποίος ανακοίνωση ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θα διεκδικήσει την αυτοκεφαλία της. “Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία υπονόμευε με μεγάλη επιμονή την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου. Πιστεύω ότι...
26 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:47

Αυτοκεφαλία διεκδικεί η Εκκλησία του Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Αυτοκεφαλία διεκδικεί η Εκκλησία του Μαυροβουνίου

Αυτοκεφαλία αναμένεται να διεκδικήσει η Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας.

Στα βήματα του προέδρου της Ουκρανίας κινείται ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουγκάνοβιτς, ο οποίος ανακοίνωση ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θα διεκδικήσει την αυτοκεφαλία της.

“Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία υπονόμευε με μεγάλη επιμονή την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε τις εργασίες για την αποκατάσταση της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου και το κράτος θα το πράξει και θα φέρει την ευθύνη γι ‘αυτό », δήλωσε ο Ντζουκάνοβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου διακήρυξε την αυτοκεφαλία της το 1993, αλλά δεν πέτυχε διεθνή αναγνώριση.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων