20/09/2018 20/09/2018 Υπέρ της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας ψήφισε το κοινοβούλιο της χώρας, εγκρίνοντας σχετικό προεδρικό διάταγμα, σε μία κίνηση η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Πέτρο Ποροσένκο “καθιστά δυσκολότερο για την Μόσχα να επεμβαίνει στις ουκρανικές υποθέσεις”. Η pρόταση έγινε δεκτή με 268 ψήφους, αρκετά περισσότερες από τις 226 που χρειάζονταν. “Η ενότητα...
20 Σεπτεμβρίου, 2018 - 11:51
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2018 - 11:52

Υπέρ της αυτοκεφαλίας ψήφισε το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας

Διαδώστε:
Υπέρ της αυτοκεφαλίας ψήφισε το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας

Υπέρ της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας ψήφισε το κοινοβούλιο της χώρας, εγκρίνοντας σχετικό προεδρικό διάταγμα, σε μία κίνηση η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Πέτρο Ποροσένκο “καθιστά δυσκολότερο για την Μόσχα να επεμβαίνει στις ουκρανικές υποθέσεις”. Η pρόταση έγινε δεκτή με 268 ψήφους, αρκετά περισσότερες από τις 226 που χρειάζονταν.

“Η ενότητα είναι το βασικό μας όπλο απέναντι στην επιθετικότητα της Ρωσίας” δήλωσε στο κοινοβούλιο ο κ. Ποροσένκο, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό ξεφεύγει από τα εκκλησιαστικά και αφορά στο να “αποκτήσουμε τελικά ανεξαρτησία από την Μόσχα”.

Μάλιστα, συνέκρινε την απόκτηση της αυτοκεφαλίας με τις φιλοφοξίες του Κιέβου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων