27/09/2018 27/09/2018 Η δημιουργία αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας αποτελεί εσωτερικό ζήτημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και η Αγία Έδρα δεν είχε ούτε θα έχει ποτέ την πρόθεση να προβεί σε κάποια αξιολόγηση επ’ αυτού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της διπλωματική αποστολή του Βατικανού στην Ουκρανία. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε απάντηση των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών του Κιέβου Πάβελ Κλίμκιν,...
27 Σεπτεμβρίου, 2018 - 12:25

Βατικανό: Εσωτερικό ζήτημα της Ορθοδοξίας η ουκρανική αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Βατικανό: Εσωτερικό ζήτημα της Ορθοδοξίας η ουκρανική αυτοκεφαλία

Η δημιουργία αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας αποτελεί εσωτερικό ζήτημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και η Αγία Έδρα δεν είχε ούτε θα έχει ποτέ την πρόθεση να προβεί σε κάποια αξιολόγηση επ’ αυτού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της διπλωματική αποστολή του Βατικανού στην Ουκρανία.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε απάντηση των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών του Κιέβου Πάβελ Κλίμκιν, ο οποίος μετά την συνάντηση που είχε με τον γραμματέα του Βατικανού για τις σχέσεις με τα κράτη αρχιεπίσκοπο Πωλ Ριτσαρντ Γκάλαχερ, είχε πει ότι η Αγία Εδρα «σέβεται την απόφαση του ουκρανικού λαού για τη δημιουργία μια ενιαίας τοπικής εκκλησίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων