17/01/2019 17/01/2019 Την ελπίδα ότι η Ορθοδοξία “θα ξεπεράσει την τρέχουσα κρίση” εξέφρασε με αποκλειστικές του δηλώσεις στο πρακτορείο TASS ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Ρώσου ομόλογού του Βλ. Πούτιν στο Βελιγράδι σήμερα 17 Ιανουαρίου. “Ανησυχούμε για τις τελευταίες εξελίξεις. Όταν μίλησα με τον Πατριάρχη Ειρηναίο, μου είπε ότι ήταν θλιμμένος...
17 Ιανουαρίου, 2019 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2019 - 12:07

Βούτσιτς: Η Ρωσική και η Σερβική Εκκλησία είναι ένα

Διαδώστε:
Βούτσιτς: Η Ρωσική και η Σερβική Εκκλησία είναι ένα

Την ελπίδα ότι η Ορθοδοξία “θα ξεπεράσει την τρέχουσα κρίση” εξέφρασε με αποκλειστικές του δηλώσεις στο πρακτορείο TASS ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Ρώσου ομόλογού του Βλ. Πούτιν στο Βελιγράδι σήμερα 17 Ιανουαρίου.

“Ανησυχούμε για τις τελευταίες εξελίξεις. Όταν μίλησα με τον Πατριάρχη Ειρηναίο, μου είπε ότι ήταν θλιμμένος σχετικά με όσα έχουν συμβεί τελευταία, όπως συμβαίνει και με όλους όσους επιθυμούν την ενότητα στον ορθόδοξο κόσμο. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε αυτό κάποια μέρα” τόνισε.

“Όσον αφορά τους Σέρβους και τους Ρώσους, η Σερβική και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι τόσο κοντά (…) που εμείς οι Σέρβοι δεν βλέπουμε καμία διαφορά.

Λίγο νωρίτερα, ο Πατριάρχης της Σερβίας κ. Ειρηναίος τόνισε ότι η η κρίση στην Ορθόδοξη Εκκλησία αντανακλά τις φιλοδοξίες ξένων δυνάμεων να πλησιάσουν τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από αυτό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων