12/10/2018 15/10/2018 Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ με θέμα «Τούτο γαρ εστι θέλημα του Θεού, ο αγιασμός υμών» (Α΄ Θεσσαλονικείς 4,3) στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Δημήτρια 2018», στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου της Αττικής. Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου...
12 Οκτωβρίου, 2018 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2018 - 10:04

Γέροντας Εφραίμ: Όποιος μετανοεί δεν απελπίζεται

Διαδώστε:
Γέροντας Εφραίμ: Όποιος μετανοεί δεν απελπίζεται

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ με θέμα «Τούτο γαρ εστι θέλημα του Θεού, ο αγιασμός υμών» (Α΄ Θεσσαλονικείς 4,3) στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Δημήτρια 2018», στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου της Αττικής.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέρων Εφραίμ τόνισε ότι, ο άνθρωπος ελησμόνησε την πνευματική του υπόσταση, υπενθυμίζοντας ότι σκοπός της επίγειας ζωής είναι η θέωσις. Ο Άγιος, συμπλήρωσε ο Γέροντας Εφραίμ, είναι ολοκληρωμένος άνθρωπος διότι βιώνει την παρουσία του Αγίου πνεύματος.

“Η εκκλησία είναι ένα νοσοκομείο και όλοι είμαστε για θεραπεία.Το νοσοκομείο αυτό είναι θεραπευτήριο. Η διαφορά από τα άλλα νοσοκομεία είναι ότι στο νοσοκομείο της εκκλησίας ακόμη και στο νεκροτομείο υπαρχει ελπίδα” υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι “στην εκκλησία ερχόμαστε και προσευχόμαστε μετέχουμε στο μυστήριο της Θείας λειτουργίας που δεν μπορεί να γίνει σπίτι μας”.

“Μόλις επισκιάσει η χάρις του θεού τον άνθρωπο τότε αρχίζει και καταλαβαίνει το βαθύτερο είναι της ανθρώπινης ύπαρξης. Άρχίζει και καταλαβαίνει την αμαρτωλότητα του διότι τον φωτίζει το Αγιο πνεύμα.Δεν απελπίζεται ποτέ ο άνθρωπος που μετανοεί”.

“Δεν πρέπει να αμελούμε αλλά να μετανοούμε. Η αμέλεια όλους μας κατατρέχει γιαυτό στα μοναστήρια υπάρχει πρόγραμμα” ανέφερε και τόνισε ότι αυτό θα βοηθήσει και όσους ζουν εν τω κόσμω: “Στα μοναστήρια πηγαίνουμε για να ωφεληθούμε να διδαχτούμε με αληθινο πόθο την πνευματική ζωή. Είναι μεγάλο πράγμα να ποθούμε τον θεό, και ποθούμε τον θεό όταν αυξάνει η χάρη μέσα μας.
Όταν η ψυχή του ανθρώπου γευτεί έστω και μια φορά τη χάρη του θεού δεν τη ξεχνά ποτέ”.

Ο Γέροντας Εφραίμ, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι, είναι μεγάλο πράγμα ο άνθρωπος να έχει μόνιμα εσωτερική ειρήνη και αυτό δείχνει τη παρουσία του Χριστού στην καρδιά του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων