05/12/2018 05/12/2018 «Στόχος τη κυβέρνησης είναι να υπάρξει μία συμφωνία με την εκκλησία χωρίς βιασύνη, μια συμφωνία που θα διασφαλίζει όλα τα μέρη και θα εξορθολογίζει τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας» επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στον 9.84 και στους δημοσιογράφους Νεκτάριο Νώτη και την Τζίνα Μοσχολιού. Πρόσθεσε δε ότι η κύρωση με νόμο της συμφωνίας σημαίνει...
05 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:05

Γαβρόγλου: Καμία βιασύνη για τη συμφωνία με την Εκκλησία

Διαδώστε:
Γαβρόγλου: Καμία βιασύνη για τη συμφωνία με την Εκκλησία

«Στόχος τη κυβέρνησης είναι να υπάρξει μία συμφωνία με την εκκλησία χωρίς βιασύνη, μια συμφωνία που θα διασφαλίζει όλα τα μέρη και θα εξορθολογίζει τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας» επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στον 9.84 και στους δημοσιογράφους Νεκτάριο Νώτη και την Τζίνα Μοσχολιού.

Πρόσθεσε δε ότι η κύρωση με νόμο της συμφωνίας σημαίνει εάν θέλει κάποιος να την αλλάξει στο μέλλον, πρέπει να συμφωνούν και τα δύο μέλη.

Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι «είναι παράλογο να επιμένουν οι ιερείς σε κάτι που δεν αλλάζει» και εξήγησε ότι η μισθοδοσία τους θα εξακολουθήσει να γίνεται από το δημόσιο, καθώς θα δημιουργηθεί ένα ταμείο στο οποίο το κράτος θα δίνει κάθε χρόνο το ποσό, ίσο με τους μισθούς του κλήρου.Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το να πληρώνεσαι από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών δε σου εξασφαλίζει το χαρακτήρα του δημοσίου υπαλλήλου.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας, υπογραμμίζοντας ότι οι Μητροπόλεις οικειοθελώς μπορούν να εντάξουν σε αυτό περιουσίες, το νομικό καθεστώς των οποίων δεν είναι διευκρινισμένο. «Παράλληλα κάνουμε και καταγραφή της περιουσίας» σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου, και ανέφερε ότι ήδη «έχουν θελήσει οικειοθελώς να εμπλακούν 23 Μητροπόλεις».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων