27/11/2018 27/11/2018 Μόλις έγινε γνωστή  η πληροφορία  ότι  με ομόφωνη Συνοδική Απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου,  καταργήθηκε η ρωσική Εξαρχία με έδρα το Παρίσι, υπήρξαν αντιδράσεις από το περιβάλλον του Πατριαρχείου της Μόσχας . Επίσημοι κύκλοι του Ρωσικού Πατριαρχείου  δήλωσαν  στην ανταποκρίτρια του  Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,  ότι γνώριζαν αυτές τις πληροφορίες από νωρίς. Συγκεκριμμένα η ανταποκρίτρια...
27 Νοεμβρίου, 2018 - 18:39
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2018 - 22:04

Αντιδράσεις για την κατάργηση της Ρωσ Εξαρχίας

Διαδώστε:
Αντιδράσεις για την κατάργηση της Ρωσ Εξαρχίας

Μόλις έγινε γνωστή  η πληροφορία  ότι  με ομόφωνη Συνοδική Απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου,  καταργήθηκε η ρωσική Εξαρχία με έδρα το Παρίσι, υπήρξαν αντιδράσεις από το περιβάλλον του Πατριαρχείου της Μόσχας .

Επίσημοι κύκλοι του Ρωσικού Πατριαρχείου  δήλωσαν  στην ανταποκρίτρια του  Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,  ότι γνώριζαν αυτές τις πληροφορίες από νωρίς.

Συγκεκριμμένα η ανταποκρίτρια του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ρώτησε τον εκπρόσωπο τύπου Πάτερ Άλεξ Βόλκοφ αν γνώριζαν ότι η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έλαβε αυτήν την απόφαση στα πλαίσια της σημερινής συνεδριάσεως στο Φανάρι και του ζήτησε να την επιβεβαιώσει.

“Γνωρίζουμε την απόφαση αυτή  από νωρίς ως πληροφορία και είναι αληθινή η είδηση για την οποία με ρωτάτε” απάντησε  ο πάτερ Άλεξ Βόλκοφ, στην ανταποκρίτρια του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Ο π. Άλεξ Βόλκοφ είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του γραφείου τύπου του Ρωσικού Πατριαρχείου και θεωρείται ο  ισχυρός άνδρας της ενημέρωσης, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Σύνοδο και  έχει βαθιά γνώση των θεμάτων για την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας.

Στο παρελθόν μάλιστα έχει προβεί σε δηλώσεις που εξηγούν την αντίδραση του ρωσικού Πατριαρχείου στις αποφάσεις του Φαναρίου, ενώ η διάθεσή του για την επικοινωνία των δικαιωμάτων του Πατριαρχείου της Μόσχας είναι διάχυτη και επιτακτική στην καθημερινή του δραστηριότητα.

Νωρίτερα το ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είχε επικοινωνήσει με το περιβάλλον του Πατριαρχείου στο Φανάρι από όπου πήρε την πληροφορία της κατάργησης της Ρωσικής Εξαρχίας στο Παρίσι, η οποία φαίνεται ότι στιγμάτισε τις πρώτες πρωινές ώρες της Συνόδου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων