19/12/2018 19/12/2018 Η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ουκρανίας που πρόσκειται στο Πατριαρχείο Μόσχας, διαψεύδει δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία καθαίρεσε τους δύο Μητροπολίτες που συμμετείχαν στην Ενωτική Σύνοδο της 15ης Δεκεμβρίου. «Δεν έχουν καθαιρεθεί. Τους έχει μόνο απαγορευτεί η τέλεση των ιεροπραξιών, δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της...
19 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2018 - 8:23

Διαψεύδει η UOC ότι καθαίρεσε τους δύο Μητροπολίτες

Διαδώστε:
Διαψεύδει η UOC ότι καθαίρεσε τους δύο Μητροπολίτες

Η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ουκρανίας που πρόσκειται στο Πατριαρχείο Μόσχας, διαψεύδει δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία καθαίρεσε τους δύο Μητροπολίτες που συμμετείχαν στην Ενωτική Σύνοδο της 15ης Δεκεμβρίου.

«Δεν έχουν καθαιρεθεί. Τους έχει μόνο απαγορευτεί η τέλεση των ιεροπραξιών, δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Νικολάι Ντανίλεβιτς. Υπενθυμίζεται ότι οι Μητροπολίτες Βίνιτσας Συμεών και Περιεσλάβ Αλέξανδρος συμμετείχαν στην ενωτική σύνοδο παρά την απαγόρευση.

Στο ίδιο πρακτορείο μίλησε και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Βασίλι Ανισίμοφ, τονίζοντας ότι «η Σύνοδος δεν έχει δικαίωμα να καθαιρέσει ή να εκδιώξει ιερείς. Αυτό είναι αρμοδιότητα δικαίωμα του Συμβουλίου των Επισκόπων. Η Σύνοδος μπορεί μόνο να απαλλάξει τους ιερείς από τις θέσεις τους και να επιβάλει αργίες».

«Συνήθως, σε ένα άτομο δίνεται χρόνος να σκεφτεί, να μετανοήσει και να επιστρέψει», πρόσθεσε ο Ανισίμοφ.

Αξίζει  να σημειωθεί ότι την ημέρα της ενωτικής συνόδου, ο Επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών της Εκκλησίας της Ουκρανίας που πρόσκειται στο Πατριαρχείο Μόσχας είχε δηλώσει ότι δύο Ιεράρχες με το που συμμετείχαν έθεσαν οι ίδιοι τους εαυτούς τους εκτός Εκκλησίας.

“Με θλίψη δηλώνω ότι οι δύο Ιεράρχες μας έχουν περάσει σε σχίσμα! Θα ενημερώσουμε τις Τοπικές Εκκλησίες ότι πλέον δεν θα εμφανίζονται στα Δίπτυχα των κανονικών Επισκόπων της Εκκλησίας μας”  είχε τονίσει.- ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κλήμης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων