31/12/2018 31/12/2018 Διαψεύδει τις πληροφορίες για επιθυμία να επιστρέψει στην Ρωσική Εκκλησία ο Μητροπολίτης Βίνιτσας Συμεών. Ο ένας εκ των δυο Ιεραρχών της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία που συμμετείχαν στην Ενωτική Σύνοδο του Κιέβου ξεκαθαρίζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως δεν έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει στην Ρωσική Εκκλησία τονίζοντας πως η πορεία προς την Αυτοκεφαλία...
31 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2018 - 11:05

Μητροπ. Βίνιστας: “Δεν επιστρέφω στην Ρωσική Εκκλησία”

Διαδώστε:
Μητροπ. Βίνιστας: “Δεν επιστρέφω στην Ρωσική Εκκλησία”

Διαψεύδει τις πληροφορίες για επιθυμία να επιστρέψει στην Ρωσική Εκκλησία ο Μητροπολίτης Βίνιτσας Συμεών.

Ο ένας εκ των δυο Ιεραρχών της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία που συμμετείχαν στην Ενωτική Σύνοδο του Κιέβου ξεκαθαρίζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως δεν έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει στην Ρωσική Εκκλησία τονίζοντας πως η πορεία προς την Αυτοκεφαλία είναι «μη αναστρέψιμη», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φως Φαναρίου.

Ο Μητροπολίτης Συμεών προσέφυγε στη Δικαιοσύνη της χώρας του κατά της απόφασης της Συνόδου υπό τον Ονούφριο, ώστε να μπορέσει να έχει ξανά πρόσβαση στην Μητρόπολη και τους ναούς του, αλλά και για να προασπίσει την τιμή και την αξιοπρέπειά του, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης Βινίτσα.

Ο κ. Συμεών κάνει λόγο για πόλεμο πληροφοριών ο οποίος έχει ξεσπάσει στη χώρα και ζητά από τους πιστούς να ακούν μόνο όσα λέγονται από τον ίδιο και από τις επίσημες ανακοινώσεις που εκδίδει το γραφείο Τύπου του. Και κατακλείει την ανακοίνωσή του: «Εμείς, οι Ορθόδοξοι Ουκρανοί, πρέπει να ενωθούμε και να κοιτάξουμε μπροστά.Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να είμαστε ενωμένοι γύρω από τον Χριστό και την Εκκλησία Του και όλοι να κατανοήσουν ότι η αυτοκεφαλία είναι μια πραγματική ευκαιρία για να ξεπεραστεί ο πνευματικός διαχωρισμός που υπάρχει στην χώρα μας για σχεδόν τρεις δεκαετίες.»

Πληροφορίες από το Φως Φαναρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων