18/01/2019 18/01/2019 Δυναμικό παρόν αναμένεται να δώσει η Εκκλησία στο συλλαλητήριο της ερχόμενης  Κυριακής στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μετά την αρχή που έγινε λίγο πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων από τους 22 Μακεδόνες Ιεράρχες και την επιστολή που απέστειλαν ζητώντας να μην ψηφιστεί η συμφωνία, ο ένας μετά τον άλλον οι Ιεράρχες της...
18 Ιανουαρίου, 2019 - 8:04
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2019 - 10:55

Δυναμικό παρόν της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο

Διαδώστε:
Δυναμικό παρόν της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο

Δυναμικό παρόν αναμένεται να δώσει η Εκκλησία στο συλλαλητήριο της ερχόμενης  Κυριακής στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μετά την αρχή που έγινε λίγο πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων από τους 22 Μακεδόνες Ιεράρχες και την επιστολή που απέστειλαν ζητώντας να μην ψηφιστεί η συμφωνία, ο ένας μετά τον άλλον οι Ιεράρχες της χώρας δηλώνουν την στήριξή τους σε αυτή την πρωτοβουλία και καλούν σε εθνική αφύπνιση. Επίσης, εκατοντάδες ενορίες ανά την Ελλάδα καλούν τους πιστούς να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους από την πλευρά της τονίζει ότι θα αποστείλει εκπροσώπους της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κυριακής στο Σύνταγμα, και ζητεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και προσθέτει ότι η αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσης» και «μακεδονικής εθνικότητος» από την ελληνική πολιτεία στο γειτονικό κράτος αποτελούν περιφρόνηση της ιστορίας και της αληθείας

Ο αγώνας για τη Μακεδονία συνεχίζεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, τονίζοντας ότι η Ιερά Μητρόπολη θα συμμετάσχει με «εθνική υπερηφάνεια» στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Προσθέτει δε, ότι όσοι θα μεταβούν στο Σύνταγμα μπορούν να εκκλησιαστούν σε βραδινή Θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί στον Ιερό Αγ. Παρασκευής Κατερίνης το Σάββατο βράδυ από 8:00-10:00.

Μέσα στο κλίμα της πολιτικής ανωμαλίας των τελευταίων ημερών παραβιάζεται το πνεύμα της Δημοκρατίας, αναφέρει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, καλώντας τον Ιερό Κλήρο και τον λαό της Μητρόπολης να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

«Έχουμε δικαίωμα και καθήκον να ομιλούμε ως Ορθόδοξη Εκκλησία για την Μακεδονία μας, για την οποία έχυσαν το αίμα τους πολυάριθμοι κληρικοί όλων των βαθμίδων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, τονίζοντας ότι κανείς  δεν πρέπει να απουσιάσει από το συλλαλητήριο υπέρ της Ελληνικότητος της Μακεδονίας.

Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας εκφράζοντας την αγωνία της και την ανησυχία της για όσα τεκταίνονται σχετικά με την Μακεδονία μας, δηλώνει παρούσα και θα συμμετέχει στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.

Κάλεσμα για το συλλαλητήριο της Κυριακής απευθύνει και ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος. Μέσα από την λιτή ανακοίνωση ο Σεβασμιώτατος τονίζει ότι «οι Ιεράρχες της Εκκλησίας μας δεν σιώπησαν ποτέ».

Το συλλαλητήριο αποτελεί ύψιστη δημοκρατική έκφραση διαμαρτυρίας προς αυτούς που ξεπουλούν, αντί πινακίου φακής, το όνομα της Μακεδονίας μας» τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων