16/01/2019 16/01/2019 Δυναμικό παρόν στο Συλλαλητήριο της Κυριακής “Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών” αναμένεται να δώσει η Εκκλησία. Η μία μετά την άλλη οι Μητροπόλεις της χώρας αλλά και ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος καλούν τους πιστούς να συμμετάσχουν. Σε αρκετές Μητροπόλεις και ενορίες μάλιστα, έχουν ναυλωθεί πούλμαν για το σκοπό αυτό. Η Ιερά Μητρόπολη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής...
16 Ιανουαρίου, 2019 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2019 - 13:06

Δυναμικό παρόν της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο

Διαδώστε:
Δυναμικό παρόν της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο

Δυναμικό παρόν στο Συλλαλητήριο της Κυριακής “Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών” αναμένεται να δώσει η Εκκλησία. Η μία μετά την άλλη οι Μητροπόλεις της χώρας αλλά και ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος καλούν τους πιστούς να συμμετάσχουν.

Σε αρκετές Μητροπόλεις και ενορίες μάλιστα, έχουν ναυλωθεί πούλμαν για το σκοπό αυτό.

Η Ιερά Μητρόπολη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης εξέδωσε αφίσα με την οποία κάνει γνωστό ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία την ερχόμενη Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος.

 

 

Χθες, ο ΙΣΚΕ ένωσε τη φωνή του με τους 22 Μακεδόνες Ιεράρχες, που ξεκίνησαν την πρωτοβουλία κατά της Συμφωνίας  απευθύνοντας “προσκλητήριο για παλλαϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 2 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα κατά της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Και προσθέτει ότι: Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος συνεπής με όσα έχει πει και πράξει για το Εθνικό θέμα της Μακεδονίας και έχοντας εκφραστεί υπέρ της μνημειώδους Επιστολής Πάντων των εν Μακεδονία Αρχιερέων δηλώνει απερίφραστα και πέρα από κομματικές αγκυλώσεις, ότι συμμετέχει ολόθυμα στο συλλαλητήριο και προτρέπει τον Εφημεριακό Κλήρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Λαό του Θεού να συμμετάσχει, ώστε απάκρου εις άκρον της φιλτάτης Πατρίδος και με επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος των Αθηνών να ακουστεί ξεκάθαρα και στεντόρεια το ΌΧΙ Κλήρου και Λαού στην εθνικά επιζήμια «Συμφωνία των Πρεσπών».

Από την πλευρά της η Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ανακοίνωσε την ερχόμενη Κυριακή θα διαθέσει λεωφορεία για τη δωρεάν μεταφορά όσων θελήσουν να συμμετέχουν σε αυτό.

Την έντονη αντίδρασή του στη κίβδηλη -όπως την χαρακτηρίζει- Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζει για μία ακόμα φορά το Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, καλώντας τους πιστούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Την έντονη αντίθεσή στην προωθούμενη συμφωνία του εξέφρασε και Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Επίσης, σε άρθρο του πριν από λίγες ημέρες ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος σημείωνε ότι «η αρχιερατική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει σιωπή μπροστά στην επιχειρουμένη αλλοίωση της ελληνικής Ιστορίας, με μία επικύρωση συμφωνίας σε βάρος της Ελλάδος και ειδικότερα της μίας, της μοναδικής Μακεδονίας μας. Η μη επικύρωση θα γράψει όντως ιστορία. Διαφορετικά, θα καταγράψει αρνητική σελίδα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων