27/11/2018 27/11/2018 Με το βλέμμα στραμμένο στο Φανάρι, όπου συγκαλείται η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου βρίσκονται οι Μητροπολίτες της Κρήτης και των Δωδεκανήσων αναμένοντας τις αποφάσεις του προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν σχετικά με την προωθούμενη συμφωνία της Πολιτείας με την Εκκλησίας της Ελλάδος. Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης βρίσκεται ήδη...
27 Νοεμβρίου, 2018 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2018 - 9:40

Δωδεκάνησα και Κρήτη καθορίζουν τη στάση τους

Διαδώστε:
Δωδεκάνησα και Κρήτη καθορίζουν τη στάση τους

Με το βλέμμα στραμμένο στο Φανάρι, όπου συγκαλείται η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου βρίσκονται οι Μητροπολίτες της Κρήτης και των Δωδεκανήσων αναμένοντας τις αποφάσεις του προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν σχετικά με την προωθούμενη συμφωνία της Πολιτείας με την Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης βρίσκεται ήδη στην Αθήνα από το περασμένο Σάββατο, όπου έχει πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, όσο και με τον αρχηγό τη αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους πολιτικούς  αρχηγούς Σταύρο Θεοδωράκη και Βασίλη Λεβέντη.

Οι ιεράρχες της Κρήτης με δηλώσεις του έχουν εκφράσει τη έντονη διαφωνία τους για την προωθούμενη συμφωνία, και μάλιστα προειδοποιούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη αν η κυβέρνηση νομοθετήσει μονομερώς τις αλλαγές στο μισθολογικό καθεστώς τους.

Στην νέα σύνθεση της Αγίας και Ιερά Συνόδου συμμετέχουν μεταξύ άλλων, οι Μητροπολίτες Ρόδου, κκ. Κύριλλος  και Σύμης κ.κ. Χρυσόστομος, οι οποίοι αναμένεται να μεταφέρουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τις ανησυχίες των Κληρικών τους για τις προωθούμενες αλλαγές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων