10/12/2018 10/12/2018 Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την ουκρανική αυτοκεφαλία, καθώς το ερχόμενο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου έχει συγκληθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το ενωτικό συμβούλιο των Ουκρανικών Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ο επικεφαλής “Πατριαρχείου του Κιέβου, κ. Φιλάρετος ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 50 Ιεράρχες έχουν δηλώσει ότι θα μετάσχουν στο συμβούλιο, που θα οδηγήσει στην δημιουργία της ανεξάρτητης...
10 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:51

Εβδομάδα εξελίξεων για την ουκρανική αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Εβδομάδα εξελίξεων για την ουκρανική αυτοκεφαλία

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την ουκρανική αυτοκεφαλία, καθώς το ερχόμενο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου έχει συγκληθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το ενωτικό συμβούλιο των Ουκρανικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Ο επικεφαλής “Πατριαρχείου του Κιέβου, κ. Φιλάρετος ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 50 Ιεράρχες έχουν δηλώσει ότι θα μετάσχουν στο συμβούλιο, που θα οδηγήσει στην δημιουργία της ανεξάρτητης ουκρανικής εκκλησίας.  Ο κ. Φιλάρετος ανακοίνωσε ότι η υπάρχουσα Ουκρανική Αυτοκέφαλη Εκκλησία θα εκπροσωπηθεί από 12 Ιεράρχες, ενώ το Πατριαρχείο της Μόσχας θα στείλει τρεις ή τέσσερις αντιπροσώπους.

Την ίδια ώρα πάντως, οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ουκρανίας που πρόσκεινται στο Πατριαρχείο της Μόσχας τονίζουν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο συμβούλιο, λέγοντας μάλιστα ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί θεωρείται άκυρη. Ο Μητροπολίτης Ονούφριος μάλιστα, απέρριψε την πρόταση που του απηύθυνε προσωπικά ο Οικουμενικό Πατριάρχης να λάβει μέρος, και να θέσει μάλιστα υποψηφιότητα για τη θέση του νέου Προκαθήμενου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενωτικό συμβούλιο θα εκλέξει το νέο Προκαθήμενο της ενωμένης Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας, ο οποίος θα λάβει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων