22/10/2018 22/10/2018 Το Ελληνικό Κλιμάκιο της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO (Haifa) και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ διοργάνωσαν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 18:00 στην Μεγάλη Αίθουσα του Κεντρικού Κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) τον επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοηθικής στην χώρα μας σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Βιοπολιτικής του...
22 Οκτωβρίου, 2018 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2018 - 14:06

Εκδήλωση στο ΕΚΠΑ για την Παγκόσμια ημέρα Βιοηθικής

Διαδώστε:
Εκδήλωση στο ΕΚΠΑ για την Παγκόσμια ημέρα Βιοηθικής

Το Ελληνικό Κλιμάκιο της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO (Haifa) και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ διοργάνωσαν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 18:00 στην Μεγάλη Αίθουσα του Κεντρικού Κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) τον επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοηθικής στην χώρα μας σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Βιοπολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, το Εργαστήριο Μελέτης του Θεσμικού Λόγου του ΕΚΠΑ και το Κέντρο Έρευνας σε Θέματα Βιοηθικής και Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής εορτάζεται φέτος για τρίτη φορά σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού θεσπίσθηκε μόλις το 2015 κατόπιν πρότασης της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO προς την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Στην Έδρα Βιοηθικής η χώρα μας συμμετέχει διά του Ελληνικού Κλιμακίου που έχει ιδρυθεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με Πρόεδρο τον Επίκουρο Καθηγητή Εφαρμοσμένης Ηθικής του ΕΚΠΑ Ευάγγελο Πρωτοπαπαδάκη.

 

Χαιρετισμό μεταξύ άλλων απήυθυναν ο Αντιπρύτανης κ.Γεώργιος Ζωγράφος ,ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος,ο Πρέσβης της Σερβικής Δημοκρατίας, κ. DUSAN SPASOJEVICĆ ,ο κ.Ιωάννης Μουζάλας πρώην Υπουργός και ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, ΕΚΠΑ  κ. Απόστολος  Νικολαίδης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων