27/10/2018 27/10/2018 Ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ πραγματοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο του Ελληνικού Σχολείου πρώτης γλώσσας της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου. Η ιδέα ξεκίνησε ύστερα από τη διαπίστωση ότι πολλοί από τους μικρούς μαθητές, 2ης και 3ης γενιάς μετανάστες γνωρίζουν ελάχιστα για την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για τον τόπο καταγωγής τους. «Τα περισσότερα από τα...
27 Οκτωβρίου, 2018 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2018 - 12:38

Ενα φανταστικό ταξίδι των νηπίων από την Αυστραλία στη Μητέρα Ελλάδα

Διαδώστε:
Ενα φανταστικό ταξίδι των νηπίων από την Αυστραλία στη Μητέρα Ελλάδα

Ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ πραγματοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο του Ελληνικού Σχολείου πρώτης γλώσσας της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου.

Η ιδέα ξεκίνησε ύστερα από τη διαπίστωση ότι πολλοί από τους μικρούς μαθητές, 2ης και 3ης γενιάς μετανάστες γνωρίζουν ελάχιστα για την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για τον τόπο καταγωγής τους.

«Τα περισσότερα από τα νηπιάκια είναι γεννημένα εδώ και πολλά από αυτά δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ τους στην χώρα καταγωγής τους. Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε ένα πρότζεκτ για να μάθουν τα παιδιά το χάρτη της Ελλάδας αλλά και την ιστορία της ιδιαίτερής τους πατρίδας», δηλώνει η νηπιαγωγός και βασική σχεδιάστρια του πρότζεκτ κυρία Χριστίνα Σουμή.

Το κάθε παιδάκι έπρεπε να συζητήσει με τους γονείς αλλά και με τις γιαγιάδες και τους παππούδες του το μέρος της Ελλάδας από το οποίο κατάγεται και να δημιουργήσει μια αφίσα με φωτογραφίες. Επίσης, μπορούσε να φέρει στην τάξη και αντικείμενα, φαγητά, γλυκά, συνταγές ή ό,τι άλλο μπορούσε να βρει από τον τόπο αυτό, ακόμα και τη γιαγιά του!

Στη φώτο, αφίσα που σχεδίασαν οι μικροί μαθητές.

Περισσότερα εδώ

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ekirikas.com 27 Οκτωβρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων