17/10/2018 17/10/2018 Την έντονη ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου με αφορμή την χορήγηση της αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, εκφράζει το Κρεμλίνο, όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. “Παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείο...
17 Οκτωβρίου, 2018 - 8:02

Εντονη ανησυχία του Κρεμλίνου για τις εξελίξεις στο ουκρανικό

Διαδώστε:
Εντονη ανησυχία του Κρεμλίνου για τις εξελίξεις στο ουκρανικό

Την έντονη ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου με αφορμή την χορήγηση της αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, εκφράζει το Κρεμλίνο, όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
“Παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείο πολύ στενά και με αυξημένη ανησυχία. Μας κάνουν να ανησυχούμε” τόνισε, εκφράζοντας παράλληλα, την ελπίδα ότι θα πρυτανεύσει η σοφία και ότι θα γίνουν σεβαστά τα συμφέροντα τη ρωσικής εκκλησίας.
“Δεν μπορούμε να επεμβαίνουμε στις εκκλησιαστικές υποθέσεις. Ωστόσο, από τη στιγμή που είναι μια από τις βασικές θρησκείες στην Ρωσία, είναι φυσικό να μην είμαστε αδιάφοροι για τις σχέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξκης Εκκλησίας με άλλες εκκλησίες” υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων