27/09/2018 27/09/2018 H πορεία της Εκκλησίας της Ουκρανίας προς την αυτοκεφαλία είναι μη αναστρέψιμη, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου Δανιήλ, ο οποίος προσφάτως ορίστηκε ως Έξαρχος στο Κίεβο, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. “Αναφορικά με το μέλλον της Ιεράς Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, το ζούμε ήδη. Το μονοπάτι της Αυτοκεφαλίας δεν έχει επιστροφή” έγραψε στο Facebook. “Εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν...
27 Σεπτεμβρίου, 2018 - 7:38
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2018 - 8:43

Επίσκοπος Δανιήλ: Μη αναστρέψιμη η πορεία προς την ουκρανική αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Επίσκοπος Δανιήλ: Μη αναστρέψιμη η πορεία προς την ουκρανική αυτοκεφαλία

H πορεία της Εκκλησίας της Ουκρανίας προς την αυτοκεφαλία είναι μη αναστρέψιμη, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου Δανιήλ, ο οποίος προσφάτως ορίστηκε ως Έξαρχος στο Κίεβο, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

“Αναφορικά με το μέλλον της Ιεράς Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, το ζούμε ήδη. Το μονοπάτι της Αυτοκεφαλίας δεν έχει επιστροφή” έγραψε στο Facebook.
“Εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν την δική τους τοπική εκκλησία, με το δικαίωμα να λατρεύουν ελεύθερα στην μητρική τους γλώσσα” αναφέρει προσθέτοντας ότι «το καθήκον του αληθινού ποιμένα που φροντίζει για το ποίμνιό του είναι να αφήσει τα 99 πρόβατα που ξέρει ότι είναι ασφαλή, για να αναζητήσει ώσπου να βρει αυτό το ένα και να επιστρέψει».

«Κατά τη γνώμη μου, σε αυτή τη συγκεκριμένη εποχή της ιστορίας, ο μόνος άνθρωπος που έχει επιδείξει τη θέληση να μιμηθεί τον Χριστό και να ενεργήσει με τις προθέσεις Του και μέσω των διδασκαλιών Του είναι ο Οικουμενικός Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος», υπογραμμίζει ο κ. Δανιήλ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων