08/01/2019 08/01/2019 Όλα τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου πρέπει να υπογράψουν τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, δήλωσε ο Αντρέι Γιούρας, διευθυντής του τμήματος θρησκευτικών και διεθνών σχέσεων του υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας. “Ο Τόμος θα εκτίθεται στο ευρύ κοινό καθημερινά έτσι ώστε όποιος επιθυμεί να έρθει και να...
08 Ιανουαρίου, 2019 - 8:34

Επιστρέφει στο Φανάρι ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας

Διαδώστε:
Επιστρέφει στο Φανάρι ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας

Όλα τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου πρέπει να υπογράψουν τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, δήλωσε ο Αντρέι Γιούρας, διευθυντής του τμήματος θρησκευτικών και διεθνών σχέσεων του υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας.

“Ο Τόμος θα εκτίθεται στο ευρύ κοινό καθημερινά έτσι ώστε όποιος επιθυμεί να έρθει και να δει αυτό το μοναδικό έγγραφο. (…) Στο εγγύς μέλλον, θα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, γιατί προς το παρόν έχει υπογραφεί μόνο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη”, δήλωσε ο κ. Γιούρας κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων