22/11/2018 22/11/2018 Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 20 μαθητές από την Γ΄ Τάξη Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου, μαζί με τη δασκάλα τους, επισκέφθηκαν την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), για να παρακολουθήσουν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Διαδραστικό – Βιωματικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού. Εισαγωγή στις Ήπιες Πηγές Ενέργειας με έμφαση στην Εξοικονόμηση Πόρων», στο πλαίσιο βιωματικών εργαστηρίων της ΟΑΚ για...
22 Νοεμβρίου, 2018 - 16:29

Εργαστήριο Ανακύκλωσης στην ΟΑΚ

Διαδώστε:
Εργαστήριο Ανακύκλωσης στην ΟΑΚ

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 20 μαθητές από την Γ΄ Τάξη Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου, μαζί με τη δασκάλα τους, επισκέφθηκαν την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), για να παρακολουθήσουν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Διαδραστικό – Βιωματικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού. Εισαγωγή στις Ήπιες Πηγές Ενέργειας με έμφαση στην Εξοικονόμηση Πόρων», στο πλαίσιο βιωματικών εργαστηρίων της ΟΑΚ για το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τους μαθητές υποδέχθηκε ο επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος και Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας (ΙΘΟ), Αντώνης Καλογεράκης, ο οποίος συζήτησε με τα παιδιά για τη σημασία της ανακύκλωσης και υλοποίησε διαδραστικό βιωματικό εργαστήριο, βοηθώντας τους μαθητές ν’ ακολουθήσουν τα στάδια της ανακύκλωσης και να δημιουργήσουν το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί, καλλιεργώντας με αυτόν τον τρόπο τη φιλοσοφία του σεβασμού προς το περιβάλλον.

 

 

Παράλληλα, οι μαθητές έκαναν «Μία βόλτα στην ΟΑΚ» και περιηγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος, από την επιστημονική συνεργάτιδα Μαρία Χατζηαποστόλου και πιο συγκεκριμένα στην Αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από την ταινία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, “El Greco”, στην Εικαστική Έκθεση της κ. Πέπης Χατζηδάκη με θέμα: «Οι δικοί μου πρόσφυγες», αλλά και στην Έκθεση Φωτογραφίας του κ. Νικολάου Μαγγίνα, που ως θέμα της έχει τη ζωή και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄. Στην εν λόγω Έκθεση οι μαθητές επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έθεσαν ερωτήματα για την οικολογική δράση του Οικουμενικού μας Πατριάρχη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων