12/11/2018 12/11/2018 Πανηγυρική εκδήλωση πραγματοποιεί η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών για τον Μακεδονικό Αγώνα, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 στις 18.30, στην Αίθουσα Διαλέξεων της Εταιρείας. Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα του ομιλητή, κ. Ιωάννη Κ. Μαζαράκη-Αινιάν, υιού του Μακεδονομάχου καπετάν-Ακρίτα: Γεννήθηκε το 1923 και τελείωσε τις σπουδές του στην Αθήνα. Κατά την κατοχή εργάστηκε στο δίκτυο θαλάσσης του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής...
12 Νοεμβρίου, 2018 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2018 - 11:38

Θα ομιλήσει ο υιός του καπετάν-Ακρίτα

Διαδώστε:
Θα ομιλήσει ο υιός του καπετάν-Ακρίτα

Πανηγυρική εκδήλωση πραγματοποιεί η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών για τον Μακεδονικό Αγώνα, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 στις 18.30, στην Αίθουσα Διαλέξεων της Εταιρείας. Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα του ομιλητή, κ. Ιωάννη Κ. Μαζαράκη-Αινιάν, υιού του Μακεδονομάχου καπετάν-Ακρίτα:

Γεννήθηκε το 1923 και τελείωσε τις σπουδές του στην Αθήνα. Κατά την κατοχή εργάστηκε στο δίκτυο θαλάσσης του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής και εν συνεχεία κατατάχθηκε εθελοντής στην 3η Ορεινή Ταξιαρχία-Ρίμινι. Φοίτησε στη Σχολή Ευελπίδων και ονομάστηκε Ανθ/γος τον Μάρτιο 1974.

Έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις ως Διοικητής Λόχου Καταδρομών. Ειδικεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία στις δολιοφθορές και τον ανορθόδοξο πόλεμο καθώς και στη στρατηγική ερμηνεία αεροφωτογραφιών και τοποθετήθηκε στο Στρατηγείο Σμύρνης. Υπήρξε Διοικητής του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών. Εξήλθε από το Στράτευμα με την εθελουσία έξοδο (Μάρτιος 1961).

Έχει τιμηθεί με 7 Χρυσά Αριστεία Ανδρείας, 4 Πολεμικούς Σταυρούς και 3 Μετάλλια Εξαιρέτων Πράξεων. Το 1962 διορίστηκε Νομάρχης Καστοριάς και παρέμεινε στη θέση αυτή έως τον Απρίλιο του 1967 οπότε παραιτήθηκε.

Κατά τη μεταπολίτευση απεστάλη στο Συμβούλιο της Ευρώπης προς επανασύνδεση της Ελλάδας και μερίμνησε για την ίδρυση του Κέντρου Δελφών. Κατά το χρονικό διάστημα των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα διηύθυνε το Γραφείο Τύπου στις Βρυξέλλες.

Είναι Γενικός Γραμματέας της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο) και ασχολείται με μελέτες σε θέματα της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων