21/12/2018 21/12/2018 Οι βουλευτές της Ράντα, της ουκρανικής βουλής, ψήφισαν αντιεκκλησιαστικό νομοσχέδιο, το οποίο, υποχρεώνει την ουκρανική ορθόδοξη εκκλησία να αλλάξει την ονομασία της. “Πάντα τασσόμεθα υπέρ της ανεξιθρησκίας , αλλά η εκκλησία, το πνευματικό κέντρο της οποίας βρίσκεται στο κράτος το οποίο επιτίθεται πρέπει να έχει την ονομασία της χώρας στην οποία βρίσκεται το κέντρο αυτό”...
21 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:47

Η βουλή παρεμβαίνει με νόμο στο όνομα της ουκρανικής εκκλησίας

Διαδώστε:
Η βουλή παρεμβαίνει με νόμο στο όνομα της ουκρανικής εκκλησίας

Οι βουλευτές της Ράντα, της ουκρανικής βουλής, ψήφισαν αντιεκκλησιαστικό νομοσχέδιο, το οποίο, υποχρεώνει την ουκρανική ορθόδοξη εκκλησία να αλλάξει την ονομασία της.

“Πάντα τασσόμεθα υπέρ της ανεξιθρησκίας , αλλά η εκκλησία, το πνευματικό κέντρο της οποίας βρίσκεται στο κράτος το οποίο επιτίθεται πρέπει να έχει την ονομασία της χώρας στην οποία βρίσκεται το κέντρο αυτό” ανέφερε ο Αντρέι Παρούμπι πρόεδρος της ουκρανικής βουλής.

Έτσι η ουκρανική εκκλησία πρέπει να ονομάζεται Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία, τόνισε ο πρόεδρος.

Την απόφαση αυτή υπερψήφισαν 240 βουλευτές , καταψήφισαν 31 ενώ υπήρχε μια 1 αποχή.

Την ίδια ώρα το νομικό τμήμα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απηύθηνε παράκληση στον πρόεδρο της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο να ασκήσει βέτο κατά του νόμου, τονίζοντας ότι  παραβιάζει το δικαίωμα της ανεξιθρησκείας, κάνει θρησκευτική διάκριση σε εκατομμύρια πιστούς της Ουκρανίας και δεν ανταποκρίνεται στο σύνταγμα της Ουκρανίας και στη διεθνή συνθήκη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων