28/12/2018 28/12/2018 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος στην ιστορική Ταλλίνη τα Χριστούγεννα. Ο Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας Μητροπολίτης κ. Στέφανος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος , μαζί με με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Μακάριο, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, τους ιερείς και τους διακόνους του Ναού. Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε...
28 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:34

Η γιορτή των Παιδιών στην Ταλλίνη

Διαδώστε:
Η γιορτή των Παιδιών στην Ταλλίνη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος στην ιστορική Ταλλίνη τα Χριστούγεννα. Ο Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας Μητροπολίτης κ. Στέφανος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος , μαζί με με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Μακάριο, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, τους ιερείς και τους διακόνους του Ναού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά η οποία συμπεριελάμβανε εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία απέδωσε η χορωδία του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Συμεών.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος μίλησε απευθυνόμενος στους γονείς και στα παιδιά σχετικά με τη δύναμη του δεσμού της οικογένειας και στη συνέχεια μοίρασε, κατά το έθος, δώρα στα παιδιά.

Η “γιορτή των παιδιών” έχει γίνει θεσμός για την Εσθονική Εκκλησία. Κάθε χρόνο το κάθε παιδί παρουσιάζεται μπροστά στον Μητροπολίτη, λέει ένα ποίημα ή ένα τραγούδι ή μια μικρή ιστορία και αυτός σε ένδειξη ευχαριστίας του δίνει ένα δώρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων