30/11/2018 30/11/2018 Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2018 εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Φανάρι ,την Πάτρα ,και το Βουκουρέστι. Οικουμενικό Πατριαρχείο Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τη μνήμη του ιδρυτού του, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Επιπλέον τελέστηκε Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό...
30 Νοεμβρίου, 2018 - 17:21
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2018 - 20:34

Η Εορτή του Αγίου Ανδρέα σε Φανάρι, Πάτρα και Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Η Εορτή του Αγίου Ανδρέα σε Φανάρι, Πάτρα και Βουκουρέστι

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2018 εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Φανάρι ,την Πάτρα ,και το Βουκουρέστι.

Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τη μνήμη του ιδρυτού του, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Επιπλέον τελέστηκε Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χειροτόνησε στο βαθμό του διακόνου τον υποδιάκονο Ανδρέα Κρότσακ, ουκρανικής καταγωγής, δίνοντας του το όνομα Ιάκωβος.

Ιερά Μητρόπολη Πάτρας

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κορυφώθηκαν  οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πάτρας Απόστολο Ανδρέα.

Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε συμμετείχαν συνολικά 13 Αρχιερείς.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί άρχισε η λιτανεία παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

 

Εθνικός Καθεδρικός Ναός στο Βουκουρέστι

Την μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, Προστάτου της Ρουμανίας, τιμά σήμερα η χώρα, στον μεγαλοπρεπή νέο Εθνικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι.

Στον Ιερό Ναό, που είναι ο μεγαλύτερος στον Ορθόδοξο κόσμο, τελέστηκε  Πατριαρχικό Συλλείτουργο, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο και τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Tο Βουκουρέστι τιμά τον Άγιο Ανδρέα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων