28/11/2018 28/11/2018 Εν αναμονή της στάσης που θα κρατήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδος μετά τις επαφές του υπουργού Παιδείας  σε Αθήνα και Φανάρι, τελεί η κυβέρνηση. Πληροφορίες του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ από το κυβερνητικό περιβάλλον αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το θέμα της προωθούμενης συνταγματικής αναθεώρησης....
28 Νοεμβρίου, 2018 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2018 - 14:17

Η επομένη της επίσκεψης Γαβρόγλου στο Φανάρι

Διαδώστε:
Η επομένη της επίσκεψης Γαβρόγλου στο Φανάρι

Εν αναμονή της στάσης που θα κρατήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδος μετά τις επαφές του υπουργού Παιδείας  σε Αθήνα και Φανάρι, τελεί η κυβέρνηση.

Πληροφορίες του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ από το κυβερνητικό περιβάλλον αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το θέμα της προωθούμενης συνταγματικής αναθεώρησης. Μάλιστα, δημοσιεύματα  του Τύπου τονίζουν ότι το Μαξίμου αναμένει ακόμα και τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, προκειμένου να αφουγκραστεί την κοινή γνώμη και να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου ολοκλήρωσε την συνάντησή του με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την Αγία και Ιερά Σύνοδο, όπου τους παρείχε απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν. Μιλώντας στην κάμερα του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι το κλίμα των συναντήσεων ήταν θετικό, ότι είναι αισιόδοξος για τον διάλογο που ξεκινά, ωστόσο επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάει πίσω από την παρούσα κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, όσο και δια στόματος υπουργού Παιδείας και κυβερνητικού εκπροσώπου έχει καταστεί σαφές ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με τις προωθούμενες αλλαγές, έστω και με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις.

Πάντως, ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης, τόνισε ότι το κόμμα του θα συμφωνήσει με τις προτάσεις για τις αλλαγές στη σχέση Κράτους-Εκκλησίας μόνο εάν η ιεραρχία συμφωνήσει με αυτές στο σύνολό της.

«Η πάγια θέση μου ως αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι ότι θα ακούσουμε με προσοχή και θα συμφωνήσουμε μόνο εάν συμφωνήσει στο σύνολό της η ιεραρχία. Και η ιεραρχία συμπεριλαμβάνει και την Εκκλησία της Κρήτης. Συζητήσαμε και για το άρθρο 21 που αναφέρεται στην οικογένεια, που είναι ο θεσμός και το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να αλλαχθεί το συγκεκριμένο άρθρο” έγραψε στα social media και αναφερόμενος στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών, τόνισε ότι πρέπει «συνταγματικά να κατοχυρωθεί η μονιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού από το Κράτος».

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

βιντεο Γιώργος Δεμίρ/Ανίλ Βερέ

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων