03/01/2019 03/01/2019 Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις άνεμοι και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από νωρίς το πρωί. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επηρεάσει και διάφορες λατρευτικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα. Στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας αναβλήθηκε η εορταστική Σύναξη Νέων που...
03 Ιανουαρίου, 2019 - 22:52
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2019 - 23:06

Η κακοκαιρία επηρέασε και τις λατρευτικές εκδηλώσεις

Διαδώστε:
Η κακοκαιρία επηρέασε και τις λατρευτικές εκδηλώσεις

Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις άνεμοι και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από νωρίς το πρωί. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επηρεάσει και διάφορες λατρευτικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα.

Στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας αναβλήθηκε η εορταστική Σύναξη Νέων που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών.

Στη Λαμία σήμερα το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρα. Ο μοναδικός ναός που είναι αφιερωμένος στον Άγιο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στη πόλη από τα ξημερώματα, η τέλεση της ακολουθίας του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας μεταφέρθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Η κακοκαιρία δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε το νησί της Κρήτης. Συγκεκριμένα η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την αλλαγή τοποθεσίας για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της μνήμης του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού. Αναλυτικά αναφέρει:” ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της δυσκολίας πρόσβασης στο Συρικάρι Κισάμου, γενέτειρα γη του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού όπου και είχε προγραμματιστεί να τελεστεί η Θεία Λειτουργία κατά την κυριώνυμο ημέρα της εoρτής Του, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Κίσαμος”.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων