08/10/2018 08/10/2018 Έκκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να σταματήσει τη διαδικασία για την χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, απευθύνει ο Μητροπολίτης Μίνσκ και Σλούτσκ Φιλάρετος, Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας, προσθέτοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε σχίσμα την Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Μινσκ καλεί τον Πατριάρχη να σταματήσει άμεσα την διαδικασία και να...
08 Οκτωβρίου, 2018 - 9:03

Η Λευκορωσία καλεί το Φανάρι να σταματήσει τη διαδικασία για την Ουκρανική Αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Η Λευκορωσία καλεί το Φανάρι να σταματήσει τη διαδικασία για την Ουκρανική Αυτοκεφαλία

Έκκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να σταματήσει τη διαδικασία για την χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, απευθύνει ο Μητροπολίτης Μίνσκ και Σλούτσκ Φιλάρετος, Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας, προσθέτοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε σχίσμα την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Μινσκ καλεί τον Πατριάρχη να σταματήσει άμεσα την διαδικασία και να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του, προσθέτοντας ότι το ενδεχόμενο σχίσμα θα ήταν ένα τρομακτικό γεγονός.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων