28/11/2018 28/11/2018 Οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη 28/11/2018 και σύμφωνα με πληροφορίες θα ολοκληρωθούν αύριο. Το θέμα του τόμου της αυτοκεφαλείας στην Ουκρανία κατά πάσα πιθανότητα θα συζητηθεί σήμερα μετά το μεσημέρι. Η χθεσινή πληροφορία για την κατάργηση της Ρωσικής Εξαρχείας στο Παρίσι, έρχεται την στιγμή που το Οικουμενικό Πατριαρχείο δρομολογεί...
28 Νοεμβρίου, 2018 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2018 - 14:15

Η ουκρανική αυτοκεφαλία στην Ιερά Σύνοδο

Διαδώστε:
Η ουκρανική αυτοκεφαλία στην Ιερά Σύνοδο

Οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη 28/11/2018 και σύμφωνα με πληροφορίες θα ολοκληρωθούν αύριο.

Το θέμα του τόμου της αυτοκεφαλείας στην Ουκρανία κατά πάσα πιθανότητα θα συζητηθεί σήμερα μετά το μεσημέρι.

Η χθεσινή πληροφορία για την κατάργηση της Ρωσικής Εξαρχείας στο Παρίσι, έρχεται την στιγμή που το Οικουμενικό Πατριαρχείο δρομολογεί τις εξελίξεις για τα δικαιώματα του Ουκρανών Ορθοδόξων.
Μάλιστα, τις επόμενες ώρες ή αύριο αναμένεται να αποφασιστεί η ημερομηνία για την διεξαγωγή του συμβουλίου ενοποίησης των ορθοδόξων ουκρανικών εκκλησιών, που θα οδηγήσει στην εκλογή του νέου Προκαθήμενου της Ουκρανική Εκκλησίας αλλά και στην αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της χώρας. Ως πιθανή ημερομηνία φέρεται η 9-10 Δεκεμβρίου.

Εν αναμονή της στάσης που θα κρατήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδος μετά τις επαφές του υπουργού Παιδείας  σε Αθήνα και Φανάρι, ωστόσο τελεί η κυβέρνηση.

Πληροφορίες του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ από το κυβερνητικό περιβάλλον αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το θέμα της προωθούμενης συνταγματικής αναθεώρησης. Μάλιστα, δημοσιεύματα  του Τύπου τονίζουν ότι το Μαξίμου αναμένει ακόμα και τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, προκειμένου να αφουγκραστεί την κοινή γνώμη και να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο των επαφών που έχει εξαγγείλει με παράγοντες της Εκκλησίας. Η κ. Γεννηματά έφυγε χωρίς να κάνει δηλώσεις και πλέον αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών σχετικά με την προωθούμενη συμφωνία. Στελέχη του ΚΙΝΑΛ έχουν ήδη συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης, ενώ -σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος- επίκειται και συνάντηση της κ. Γεννηματά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων