15/10/2018 15/10/2018 Οι εξελίξεις στην Ουκρανία με αφορμή την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να προχωρήσει με την χορήγηση της αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία, απασχόλησαν τη έκτακτη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του...
15 Οκτωβρίου, 2018 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2018 - 14:42

Η “ουκρανική αυτοκεφαλία” στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Μόσχας

Διαδώστε:
Η “ουκρανική αυτοκεφαλία” στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Μόσχας

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία με αφορμή την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να προχωρήσει με την χορήγηση της αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία, απασχόλησαν τη έκτακτη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στην συνεδρίαση αναλύθηκαν οι επιπτώσεις από την απόφαση του Φαναρίου.

“Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων. Προφανώς, οι αποφάσεις που συζητήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη μπορούν να επηρεάσουν με κάποιο τρόπο τη ζωή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία. Αυτό το θέμα συζητήθηκε “, τόνισε ο Πεσκόφ της Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, ερωτηθείς σχετικά.

“Μιλάμε για την Εκκλησία που σχετίζεται με το Πατριαρχείο της Μόσχας, δεν μιλάμε για την εκκλησία που το Πατριαρχείο της Μόσχας θεωρεί σχισματική”, κατέληξε ο Πεσκόφ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων