01/01/2019 01/01/2019 Η Ρωσική Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη του Οσίου Ηλία Μούρομετς των Πετσόρι. Αυτός ο Όσιος γεννήθηκε το 12ο αιώνα, και ο λαϊκός θρύλος τον έκαναν ήρωα πολλών παραμυθιών και επικών ποιημάτων του 13ου αιώνα, αφού ο ίδιος ήταν διάσημος πολεμιστής, δοξάστηκε με τα πολεμικά του κατορθώματα και λόγω της πρωτάκουστης δύναμης, την οποία ο...
01 Ιανουαρίου, 2019 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2019 - 15:19

Η Ρωσική Εκκλησία εορτάζει τον Όσιο Ηλία Μούρομετς των Πετσόρι

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία εορτάζει τον Όσιο Ηλία Μούρομετς των Πετσόρι

Η Ρωσική Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη του Οσίου Ηλία Μούρομετς των Πετσόρι. Αυτός ο Όσιος γεννήθηκε το 12ο αιώνα, και ο λαϊκός θρύλος τον έκαναν ήρωα πολλών παραμυθιών και επικών ποιημάτων του 13ου αιώνα, αφού ο ίδιος ήταν διάσημος πολεμιστής, δοξάστηκε με τα πολεμικά του κατορθώματα και λόγω της πρωτάκουστης δύναμης, την οποία ο Όσιος χρησιμοποιούσε μόνο για την αποτροπή εχθρών. Έτσι η λαϊκή παράδοση τον ταυτοποίησε με τον σωτήρα και τον προστάτη των πατρικών χωμάτων. Αργότερα, το 19ο αιώνα ο Ηλίας Μούρομετς απεικονίζεται στο πασίγνωστο πίνακα του Β.Βασνετσόφ “Τρεις λεβέντες” που βρίσκεται στην πινακοθήκη Τρετιακόφ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων