07/11/2018 07/11/2018 Η συμφωνία με την Εκκλησία αναμένεται να δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας και να φέρει προσλήψεις στο δημόσιο μέσα στα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Με τη συμφωνία απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό δίνει δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να τις συμπληρώσουμε με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για να...
07 Νοεμβρίου, 2018 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2018 - 16:37

Η συμφωνία με την Εκκλησία φέρνει προσλήψεις στο δημόσιο

Διαδώστε:
Η συμφωνία με την Εκκλησία φέρνει προσλήψεις στο δημόσιο

Η συμφωνία με την Εκκλησία αναμένεται να δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας και να φέρει προσλήψεις στο δημόσιο μέσα στα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Με τη συμφωνία απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό δίνει δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να τις συμπληρώσουμε με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για να καλυφθούν ανάγκες του κοινωνικού κράτους, γιατρούς δασκάλους κλπ» υπογράμμισε, ενώ ερωτηθείς για το πότε θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις είπε ότι «προφανώς 10.000 προσλήψεις εντός του 2019 δεν μπορούν να γίνουν, δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος».

«Ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσαν χθες την πρόθεση τους να προτείνουν μια ιστορική συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, η οποία θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ τους» πρόσθεσε τονίζοντας ότι στόχος αυτής της πρότασης είναι να θέσει το πλαίσιο διευθέτησης ιστορικών εκκρεμοτήτων.

“Η Εκκλησία και Πολιτεία δεν πρέπει να συγχέουν τους ρόλους τους» τόνισε.

«Για πρώτη φορά από συστάσεως ελληνικού κράτους το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας επιχειρείται να επιλυθεί όχι με μονομερείς ενέργειες αλλά με συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας σε ισότιμη βάση μετά από ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο» είπε και τόνισε ότι η κυβέρνηση «καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να υποστηρίξουν αυτή την ιστορική πρωτοβουλία που διευθετεί μια από τις πιο περίπλοκες νομικές και πραγματικές εκκρεμότητες, ίσως την πιο περίπλοκη, στην ιστορία του ελληνικού κράτους».

“Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι απολύτως εκτός λογικής και πλήρως πολιτικά ανεύθυνο να οδηγούνται κάποιες πολιτικές δυνάμεις σε στρεβλώσεις και εξαλλοσύνες που δεν συνάδουν με την βαρύτητα, τη σοβαρότητα και την ιστορικότητα της συμφωνίας αυτής».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων