04/11/2018 04/11/2018 Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ η καθιερωμένη εκδήλωση του κεντρικού συλλόγου πολυτέκνων νομού Θεσσαλονίκης με την βράβευση των αριστούχων μαθητών γυμνασίου- λυκείου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Μακεδονικό αγώνα και στον ήρωα Παύλο Μελά.   Χαιρετισμό απηύθυναν Πρόεδροι των συλλόγων πολυτέκνων. Ο Πρόεδρος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος τόνισε την ανάγκη για πολύτεκνες οικογένειες για την...
04 Νοεμβρίου, 2018 - 14:27
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2018 - 17:27

“Θα ζητιανεύω για να βοηθώ τους πολυτέκνους”, Γέροντας Εφραίμ(φωτογραφίες)

Διαδώστε:
“Θα ζητιανεύω για να βοηθώ τους πολυτέκνους”, Γέροντας Εφραίμ(φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ η καθιερωμένη εκδήλωση του κεντρικού συλλόγου πολυτέκνων νομού Θεσσαλονίκης με την βράβευση των αριστούχων μαθητών γυμνασίου- λυκείου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Μακεδονικό αγώνα και στον ήρωα Παύλο Μελά.

 


Χαιρετισμό απηύθυναν Πρόεδροι των συλλόγων πολυτέκνων. Ο Πρόεδρος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος τόνισε την ανάγκη για πολύτεκνες οικογένειες για την ευημερία και προκοπή του λαού αλλά και τη λύση του δημογραφικού προβλήματος. Πρόσθεσε επίσης την ανάγκη φιλοπατρίας και διάσωσης της πολιτισμικής μας ταυτότητας, το καθήκον των πολυτέκνων προς το Θεό και την πατρίδα.

Ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε για το Άγιον Όρος που πάντοτε ενδιαφερόταν για τους πολυτέκνους, “Η πολυτεκνία είναι καρπός της φιλοθεΐας. Ανδρόγυνο σημαίνει πνευματική ενότητα. Δεν υπάρχει επικοινωνία στην οικογένεια.

Πρέπει να παραμείνουμε κοντά στην εκκλησία, στον αυθεντικό τρόπο της πνευματικής Ζωής. Όποιος αποφεύγει την τεκνογονία ο Θεός του δίνει την δοκιμασία της ασθενείας.

 

Μας λείπει η απλή πίστη της γριούλας. Ο 20ος αιώνας έδωσε τόσους αγίους. Η Μονή Βατοπεδίου προσπαθεί και βοηθάει τους πολυτέκνους, θα ζητιανεύω για να βοηθώ τους πολυτέκνους”.

Τέλος απονεμήθηκε στον Γέροντα Εφραίμ ο χρυσούς Στέφανος της δικαιοσύνης του συλλόγου και από την πλευρά του ο Γέροντας έδωσε στον Πρόεδρο αντίγραφο της Παναγίας Βηματαρίσσης.

 

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων