23/11/2018 23/11/2018 Με την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου με την υφυπουργό Προστασία του Πολίτη “εγκαινιάζεται” ο νέος συζητήσεων που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την προωθούμενη συμφωνία με την Εκκλησία. Η Κ. Παπακώστα πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προκειμένου να καταθέσει στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας τις...
23 Νοεμβρίου, 2018 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2018 - 18:46

Αρχιεπ. Ιερώνυμος: Δεν θα γίνει τίποτα χωρίς συναίνεση

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Ιερώνυμος: Δεν θα γίνει τίποτα χωρίς συναίνεση

Με την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου με την υφυπουργό Προστασία του Πολίτη “εγκαινιάζεται” ο νέος συζητήσεων που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την προωθούμενη συμφωνία με την Εκκλησία.

Η Κ. Παπακώστα πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προκειμένου να καταθέσει στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ως πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, αλλά και ως βουλευτής «χαιρέτισα την έναρξη του διαλόγου, ώστε να λυθούν ζητήματα που μας απασχολούν σχεδόν έναν αιώνα. Μπορούμε να συμπορευτούμε με διακριτούς ρόλους σεβόμενοι ο ένας τον ρόλο του άλλου», δήλωσε η κ. Παπακώστα.

“Οι σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. ” δήλωσε η υφυπουργός και πρόσθεσε: “Ήταν τιμή και χαρά μου να συναντηθώ με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα διότι σε δύσκολους καιρούς έχει την πρόνοια να σκέφτεται εθνικά” .

Ο Μακαριώτος από την πλευρά του τόνισε ότι αν δεν συναινέσουν οι εφημέριοι δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία συμφωνία. “Δεν θέλουμε με τίποτα να χάσουν τα δικαιώματά τους. Δεν θα γίνει τίποτα αν δεν το δεχτούν οι εφημέριοι, η Ιεραρχία, η Πολιτεία” υπογράμμισε.

Επιπλέον, συνομίλησαν για τα νέα καθήκοντα της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, που, όπως τόνισε, καταβάλλει σημαντική προσπάθεια ώστε οι Έλληνες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/ Eurokinissi

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων