15/01/2019 15/01/2019 Ρεπορτάζ: Bασίλειος Χάδος Συγκινητικές είναι οι αναμνήσεις των  Ιεραρχών  που είχαν ζήσει τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ μίλησε για τις κοινές πνευματικές εμπειρίες και την αμοιβαία αγάπη που είχε με τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο.Τόνισε επίσης ότι “ο κυρός Παύλος ήταν Ένας”. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος...
15 Ιανουαρίου, 2019 - 18:01
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2019 - 18:03

Ιεράρχες μιλούν στο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ για τον Μακαριστό κυρό Παύλο

Διαδώστε:
Ιεράρχες μιλούν στο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ για τον Μακαριστό κυρό Παύλο

Ρεπορτάζ: Bασίλειος Χάδος

Συγκινητικές είναι οι αναμνήσεις των  Ιεραρχών  που είχαν ζήσει τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ μίλησε για τις κοινές πνευματικές εμπειρίες και την αμοιβαία αγάπη που είχε με τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο.Τόνισε επίσης ότι “ο κυρός Παύλος ήταν Ένας”.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος εξήρε το σπάνιο εκκλησιαστικό ήθος του μακαριστού ,την ιδιαίτερη αγάπη που είχε προς όλους και την φιλοπατρία.

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι “η εκδημία του μακαριστού  αφήνει  κενό στην εκκλησία αλλά αυτό θα αναπληρωθεί με τις αγαθές αναμνήσεις και το παράδειγμα που άφησε ο κυρός Παύλος”.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στη στενή γνωριμία που τον συνέδεε με τον μακαριστό στα κοινά βιώματα και την αγαπώσα καρδία του.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε για την κοινωνική και ποιμαντική προσφορά του μακαριστού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων