12/10/2018 12/10/2018 Την ελπίδα ότι πολύ σύντομα οι εκκλησίες της Ουκρανίας θα ενωθούν κάτω από μία Αυτοκέφαλη Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, εξέφρασε ο “Πατριάρχης” Κιέβου, Φιλάρετος, προσθέτοντας ότι σύντομα θα συγκληθεί το συμβούλιο των Αρχιεπισκόπων ώστε να εκλέξει τον ηγέτη που θα παραλάβει τον Τόμο της αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. “Πιστεύω ότι η διακασία ενοποίησης θα είναι...
12 Οκτωβρίου, 2018 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2018 - 10:39

Π. Φιλάρετος: Προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες αυτοκεφαλίας

Διαδώστε:
Π. Φιλάρετος: Προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες αυτοκεφαλίας

Την ελπίδα ότι πολύ σύντομα οι εκκλησίες της Ουκρανίας θα ενωθούν κάτω από μία Αυτοκέφαλη Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, εξέφρασε ο “Πατριάρχης” Κιέβου, Φιλάρετος, προσθέτοντας ότι σύντομα θα συγκληθεί το συμβούλιο των Αρχιεπισκόπων ώστε να εκλέξει τον ηγέτη που θα παραλάβει τον Τόμο της αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

“Πιστεύω ότι η διακασία ενοποίησης θα είναι πολύ γρήγορη. Θα συμφωνήσουμε πότε θα συγκαλέσουμε αυτό το συμβούλιο. Αλλά σχεδιάζω να το συγκαλέσω στο εγγύς μέλλον. Θα είναι ένα συμβούλιο Αρχιεπισκόπων με τη συμμετοχή των Αρχιεπισκόπων του Πατριαρχείου Κιέβου, των Αρχιεπίσκοπων της Αυτοκέφαλης εκκλησίας υπό την ηγεσία του μητροπολίτη Makary, αλλά και όσων Αρχιεπισκόπων από το Πατριαρχείο Μόσχας επιθυμούν”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων