11/12/2018 11/12/2018 Η εκκλησία της Αγίας Τριάδος στην πόλη Rzhischev στην επαρχία του Κιέβου της Ουκρανίας, της επισκοπής Μπελοτσέρκοβ της κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, υπέστη εμπρησμό το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου, με τις πόρτες να μένουν εντελώς καμένες και την εικονογραφία κατεστραμμένη όπως αναφέρει το ανακοινωθέν της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ο ιερέας της ενορίας Fr. Γιώργος...
11 Δεκεμβρίου, 2018 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2018 - 22:43

Κάηκε Εκκλησία στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Κάηκε Εκκλησία στην Ουκρανία

Η εκκλησία της Αγίας Τριάδος στην πόλη Rzhischev στην επαρχία του Κιέβου της Ουκρανίας, της επισκοπής Μπελοτσέρκοβ της κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, υπέστη εμπρησμό το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου, με τις πόρτες να μένουν εντελώς καμένες και την εικονογραφία κατεστραμμένη όπως αναφέρει το ανακοινωθέν της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο ιερέας της ενορίας Fr. Γιώργος Γκίτσι έφυγε από το σπίτι στις 7:00 π.μ. για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία και διαπίστωσε ότι ο καπνός έβγαινε από την εκκλησία και αμέσως κάλεσε την πυροσβεστική υπηρεσία και την τοπική αστυνομία. Όταν έφθασαν οι πυροσβέστες άρχισαν να σβήνουν τις καμένες πόρτες, οι οποίες είχαν ήδη σχεδόν καταστραφεί, και η δεξιά πλευρά της εκκλησίας από όπου έρχονταν οι φλόγες.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία καθυστέρησε να έρθει, φτάνοντας μόνο μετά την πυρκαγιά, ενώ μεγάλες ζημιές υπέστησαν, όπως προαναφέρθηκε, οι αγιογραφίες. Στις ακόλουθες φωτογραφίες απεικονίζεται και η καταστροφή από τη μανία της πυρκαγιάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων