29/10/2018 29/10/2018 Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία θα ονομάζεται η ενωμένη αυτοκεφάλη εκκλησία της Ουκρανίας, δήλωσε ο “Πατριάρχης του Κιέβου” Φιλάρετος, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι το Κοινοβούλιο της χώρα θα υποχρεώσει την Εκκλησία που τώρα είναι εγγεγραμμένη ως “Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία” να δηλώνει στο όνομά της ότι ανήκει στο Πατριαρχείο της Μόσχας. “Το επίσημο όνομά μας θα είναι...
29 Οκτωβρίου, 2018 - 9:48

Και το όνομα αυτής: “Αυτοκέφαλη Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία”

Διαδώστε:
Και το όνομα αυτής: “Αυτοκέφαλη Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία”

Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία θα ονομάζεται η ενωμένη αυτοκεφάλη εκκλησία της Ουκρανίας, δήλωσε ο “Πατριάρχης του Κιέβου” Φιλάρετος, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι το Κοινοβούλιο της χώρα θα υποχρεώσει την Εκκλησία που τώρα είναι εγγεγραμμένη ως “Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία” να δηλώνει στο όνομά της ότι ανήκει στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

“Το επίσημο όνομά μας θα είναι Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Το δεύτερο όνομα θα είναι Πατριαρχείο του Κιέβου” τόνισε ο κ. Φιλάρετος Ντενισένκο σε συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα, ο γραμματέας τύπου του “Πατριαχείου του Κιέβου” Yevstraty Zorya, υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή σχετικά με τα ονόματα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τόνισε δε, ότι προωθείται νόμος σύμφωνα με τον οποίον θα υποχρεώνονται οι θρησκευτικές οργανώσεις που ανήκουν σε ένα “επιθετικό κράτος” να αναφέρουν στο επίσημο όνομά του τη χώρα στην οποία ανήκουν.

Αναφερόμενος στα ιστορικά μοναστήρια της Ουκρανίας, ο κ. Φιλάρετος δήλωσε ότι θα ενωθούν με την αυτοκέφαλη εκκλησία, που δημιουργείται με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.”Θεωρώ ότι τα μοναστήρια θα ενωθούν αργά ή γρήγορα με την ουκρανική εκκλησία” υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων