07/01/2019 07/01/2019 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατά τρόπο παραδοσιακό εορτάστηκε και εφέτος η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, η εορτή των Θεοφανείων στο Κολυμπάρι. Μετά τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Γωνιάς, τελέστηκε στο λιμάνι Κολυμπαρίου η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, παρουσία πλήθος κόσμου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στην ΟΑΚ, με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη Αίθουσα, η...
07 Ιανουαρίου, 2019 - 16:32
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2019 - 16:35

Κοπή Αγιοβασιλόπιτας και Βράβευση Φοιτητών στην ΟΑΚ (φώτο)

Διαδώστε:
Κοπή Αγιοβασιλόπιτας και Βράβευση Φοιτητών στην ΟΑΚ (φώτο)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατά τρόπο παραδοσιακό εορτάστηκε και εφέτος η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, η εορτή των Θεοφανείων στο Κολυμπάρι. Μετά τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Γωνιάς, τελέστηκε στο λιμάνι Κολυμπαρίου η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, παρουσία πλήθος κόσμου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στην ΟΑΚ, με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη Αίθουσα, η πρώτη ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση για τη βράβευση των πρωτοετών φοιτητών του Δήμου Πλατανιά, που εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας.

 

 

Η εκδήλωση άρχισε με την Ακολουθία κοπής της Αγιοβασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος στο Χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη χαρά της επιτυχίας των φοιτητών στα Πανεπιστήμια της Ελλάδος, αλλά και τις δυσκολίες που θα έχουν να αντιμετωπίσουν στο αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον. Επίσης, ενημέρωσε σχετικά για το τελευταίο Μήνυμα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την επίσημη απονομή, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α΄, του Τόμου Αυτοκεφαλίας της εν Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στον πρώτο Προκαθήμενό της, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο.

 

 

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, χαιρέτησε την εκδήλωση και σημείωσε τη στήριξη του Δήμου Πλατανιά προς τους νέους φοιτητές, η οποία θα συνεχίσει να υφίσταται εκ μέρους της επίσημης Πολιτείας και να βοηθά την εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου. Όλως ιδιαιτέρως αναφέρθηκε και στη σημασία της συνεργασίας με την ΟΑΚ, ένα Ίδρυμα που τιμά τον Δήμο και την Κρήτη. Ομοίως, ευχές εξέφρασε και ο Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ, κ. Σπυρίδων Πρωτοπαπαδάκης, προσφέροντας στους επιτυχόντες εισιτήρια για τα πρώτα ταξίδια τους.

 

 

Στη συνέχεια, έλαβε τον λόγο ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους μία ευλογημένη και δημιουργική χρονιά, στέλνοντας το δικό του μήνυμα:

1. Προς τους άρχοντες του τόπου μας να προχωρήσουν σε γενναίες και ουσιαστικές αλλαγές.

2. Στους συμπατριώτες μας Κολυμπαριανούς να κρατήσουν ως κόρη οφθαλμού την ομορφιά της περιοχής μας και να μην αφήσουμε τον καταναλωτισμό να αλλάξει τη ζωή μας.

3. Στους γονείς να συνεχίσουν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τις κρητικές παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα. Η Εκκλησία και τα Μοναστήρια μας δεν είναι Μουσεία, αλλά ζωντανοί οργανισμοί και ζουν μέσα από εμάς.

4. Για τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να προσφέρουν τις γνώσεις τους στους μαθητές, αλλά και να τους διδάξουν τον τρόπο διαχείρισης της γνώσης. Να μάθουν στους μαθητές να είναι Ευρωπαίοι και να σταματήσουν πλέον να μας βλέπουν ως Ανατολίτες.

5. Να ζήσουμε τις συλλογικότητες! Η ΑΝΕΚ είναι μία από τις πολλές προσπάθειες που ακόμη τολμούν μέσα στον χρόνο, παρά τα χίλια μύρια κύματα, που έχει περάσει. Χρειάζεται να επιστρέψουμε στις βεβαιωμένες αυτές πραγματικότητες, όταν χιλιάδες συνεταιρισμοί λειτουργούν στην Ευρώπη.

6. Για τους σημερινούς φοιτητές και φοιτήτριες να συνεχίσουν να ρωτούν, να ερωτεύονται και να μην λησμονούν την Κρήτη μας. Να κάνουν καλές σπουδές, να πάνε στα Πανεπιστήμια της Δύσης και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Τους έχουμε ανάγκη.

7. Να μάθουν να αγαπάνε τον συνάνθρωπο, να συγχωρούν τα λάθη του και να υπερασπίζουν το δίκιο του, από το ψωμί, ως την ελευθερία και την ειρήνη του κόσμου.

8. Τέλος, η λαχτάρα μας είναι να αποτελέσει η σημερινή Κρήτη μια σύγχρονη γέφυρα ανάμεσα στην ταραγμένη και συχνά αυθαίρετα διεκδικητική Ανατολή και τη θεσμικά μεταβαλλόμενη Δύση.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν Αντιδήμαρχοι, αρχές του τόπου, επίσημοι φορείς, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί των Σχολείων της περιοχής, συγγενείς των επιτυχόντων σπουδαστών, καθώς και αρκετοί φίλοι του Ιδρύματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων