04/10/2018 04/10/2018 Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ένωσις Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος» στο πλαίσιο της δυναμικής παρέμβασης του στα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, εκκινεί κύκλο διαλέξεων με θέμα: «Κωνσταντινούπολη. Ιστορία και Πολιτισμός». Στόχος αυτών των διαλέξεων είναι να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της, όχι μόνο όσοι αντλούν τις ρίζες τους από την Κωνσταντινούπολη,...
04 Οκτωβρίου, 2018 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2018 - 13:18

Κύκλος Διαλέξεων: «Κωνσταντινούπολη, Ιστορία και Πολιτισμός»

Διαδώστε:
Κύκλος Διαλέξεων: «Κωνσταντινούπολη, Ιστορία και Πολιτισμός»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ένωσις Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος» στο πλαίσιο της δυναμικής παρέμβασης του στα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, εκκινεί κύκλο διαλέξεων με θέμα: «Κωνσταντινούπολη. Ιστορία και Πολιτισμός». Στόχος αυτών των διαλέξεων είναι να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της, όχι μόνο όσοι αντλούν τις ρίζες τους από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και το ευρύτερο κοινό της Θεσσαλονίκης.

 

 

Οι διαλέξεις θα αρχίσουν την 10η Οκτωβρίου και θα λαμβάνουν χώρα κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα στο εντευκτήριο μας, (Πουλαντζάκη 19, Καλαμαριά) 18.30 – 20.00. Θα απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στο πέρας του Κύκλου Διαλέξεων θα χορηγείται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης των ομιλιών.

Εισηγητές θα είναι Επιστήμονες, Βυζαντινολόγοι, μέλη ΔΕΠ διαφόρων Πανεπιστημίων, ερευνητές κ.α. Πρώτη εισηγήτρια στη διάλεξη της 10ηςΟκτωβρίου, θα είναι η κα Φλώρα Καραγιάννη, Δρ. Βυζαντινολόγος, Έφορος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, Προϊσταμένη του Γραφείου Προώθησης Επιστημονικής Έρευνας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων με θέμα «Ταξίδι γνωριμίας με τη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων