30/09/2018 30/09/2018 Στις 29 Σεπτεμβρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’,με συλλειτουργούς τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.Ονούφριο,τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Οδησσού κ.Αγαθάγγελο και πλειάδος αρχιερέων,τέλεσε Πατριαρχική θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ουσπένσκι,για τη μνήμη του οσίου Πατρός Κούξα και επ’ευκαιρία των 80ων γενεθλίων του Μητροπολίτου κ.Αγαθαγγέλου. Οπως...
30 Σεπτεμβρίου, 2018 - 12:17

Λαμπρό Συλλείτουργο στην Οδησσό

Διαδώστε:
Λαμπρό Συλλείτουργο στην Οδησσό

Στις 29 Σεπτεμβρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’,με συλλειτουργούς τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.Ονούφριο,τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Οδησσού κ.Αγαθάγγελο και πλειάδος αρχιερέων,τέλεσε Πατριαρχική θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ουσπένσκι,για τη μνήμη του οσίου Πατρός Κούξα και επ’ευκαιρία των 80ων γενεθλίων του Μητροπολίτου κ.Αγαθαγγέλου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, μεγαλειώδης ήταν παρουσία χιλιάδων πιστών κάθε ηλικίας και η καθολική προσέλευσή τους στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Προ της απολύσεως, ο Μακαριώτατος κ. Ονούφριος, προσφώνησε με λόγια μεγάλου σεβασμού και αγάπης τον Μακαριώτατο Πατριάρχη και τον εορτάζοντα Μητροπολίτη. Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος στην αντιφώνησή του, τόνισε ότι ήλθε να τιμήσει τα 1030 χρόνια από την βάπτιση των Ρώσων και να μεταφέρει το πνεύμα της ενότητος και της εν Χριστώ αγάπης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, Μακαριώτατος προσέφερε προς τον Μητροπολίτη Ονούφριο εικόνα του προκατόχου του Αγίου Κυρίλλου του Λουκάρεως και το αναμνηστικό μετάλλιο από το θεολογικό συνέδριο προς τιμήν του, τονίζοντας τους αγώνες του υπέρ της Ορθοδόξου Πίστεως.

Εν συνεχεία, τίμησε με τον «Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μάρκου» του Αλεξανδρινού Θρόνου, τον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Αγαθάγγελο. Δώρησε δε προς τον Ιερό Ναό περικαλλές Ευαγγέλιο.

Ακολούθως, τίμησε με τον «Ταξιάρχη Σάββα του Ηγιασμένου» τον κ. Novynskyi Vadym Vladyslavovych, Βουλευτή του Ουκρανικού Κοινοβουλίου και τον επιχειρηματία κ. Rybakov Igor Alexandrovich.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Οδησσού ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό του όλους τους παρευρισκομένους στις εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ προσέφερε προς τον Πατριάρχη Εικόνα του Αγίου Κούξα, φέρουσα τεμάχιο Ιερού Λειψάνου.

Το απόγευμα, ο Προκαθήμενος της Αφρικανικής Εκκλησίας, μετέβη στη δεύτερη έδρα της Μητροπόλεως Οδησσού, το όμορφο και γραφικό Ισμαήλ, συνοδευόμενος από Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο και τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Αγαθάγγελο.

Στην είσοδο της πόλεως τον προϋπάντησαν οι τοπικές αρχές και ομάδα νεανίδων με τοπικές ενδυμασίες, οι οποίες του προσέφεραν άνθη και το τοπικό «Καραβάϊ» (ψωμί και αλάτι).

Ακολούθως, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης, του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τις τοπικές Αρχές, τον Κλήρο και τον ευσεβή λαό, που προσήλθε μαζικά,παρά το δριμύ ψύχος.

Εν συνεχεία, ετελέσθη η Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και του Όρθρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων