26/11/2018 26/11/2018 Για ακόμα μια φορά την περασμένη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, βρέθηκε στην Μόσχα για να παραδώσει μάθημα στο Сретенская духовная семинария, της Μονής Υπαπαντής της Μόσχας. Κατά την διάρκεια του μαθήματος που αφορούσε την Ελληνορθόδοξη παράδοση, και την σύγχρονη εκκλησιαστική ζωή στην Ελλάδα, έγιναν αναφορές μεταξύ άλλων στα θέματα της Μακεδονίας,...
26 Νοεμβρίου, 2018 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2018 - 22:08

Μαθήματα ελληνορθόδοξης παράδοσης στη Μόσχα

Διαδώστε:
Μαθήματα ελληνορθόδοξης παράδοσης στη Μόσχα

Για ακόμα μια φορά την περασμένη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, βρέθηκε στην Μόσχα για να παραδώσει μάθημα στο Сретенская духовная семинария, της Μονής Υπαπαντής της Μόσχας.
Κατά την διάρκεια του μαθήματος που αφορούσε την Ελληνορθόδοξη παράδοση, και την σύγχρονη εκκλησιαστική ζωή στην Ελλάδα, έγιναν αναφορές μεταξύ άλλων στα θέματα της Μακεδονίας, αλλά και της Ουκρανικής αυτοκεφαλίας.
Στα μαθήματα αυτά, κατ΄ έτος, οι φοιτητές διδάσκονται από βιβλίο με συνεντεύξεις που λήφθηκαν στην Ελλάδα, από διάφορα πρόσωπα κληρικούς και λαϊκούς, με την αρωγή της Εκκλησιαστικής κοινότητας της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, και μεταφράστηκαν στην Ρωσική γλώσσα.
Ο καθηγητής πρωτοπρεσβύτερος Σέργιος Τυσκούν, του οποίου προσκεκλημένος υπήρξε ο π. Σεραφείμ, έγραψε στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Ευχαριστώ πολύ τον αγαπητό μου φίλο, πατέρα Σεραφείμ Δημητρίου για το ωραιότατο μάθημα του, στους Ιεροσπουδαστές του Σεμιναρίoυ μας, στο οποίο δίδαξε μέσω Skype την Παρασκευή 16.11.2018»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων