27/11/2018 27/11/2018 Τις αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείο σχετικά με την ουκρανική αυτοκεφαλία αναμένουν Κίεβο και Μόσχα. Η τριήμερη σύνοδος θα διαρκέσει έως τις 29 Νοεμβρίου και αναμένεται να καθορίσει την ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθεί στην Ουκρανία το συμβούλιο ενοποίησης των ορθοδόξων εκκλησιών, που θα οδηγήσει στη δημιουργία της αυτοκέφαλης Ορθοδόξου...
27 Νοεμβρίου, 2018 - 8:37
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2018 - 10:07

Με το βλέμμα στο Φανάρι, Κίεβο και Μόσχα

Διαδώστε:
Με το βλέμμα στο Φανάρι, Κίεβο και Μόσχα

Τις αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείο σχετικά με την ουκρανική αυτοκεφαλία αναμένουν Κίεβο και Μόσχα.

Η τριήμερη σύνοδος θα διαρκέσει έως τις 29 Νοεμβρίου και αναμένεται να καθορίσει την ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθεί στην Ουκρανία το συμβούλιο ενοποίησης των ορθοδόξων εκκλησιών, που θα οδηγήσει στη δημιουργία της αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ως πιθανότερη ημερομηνία φαίνεται η 9-10 Δεκεμβρίου, κατά την οποία θα εκελεγεί ο νέος προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας, ο οποίος και θα παραλάβει τον Τόμο της αυτοκεφαλίας.

Οι κινήσεις έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Πατριαρχείου της Μόσχας, αλλά και της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας που πρόσκειται ακόμα στην Εκκλησία της Ρωσίας. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας πάντως, και προσωπικά ο Πρόεδρός της Πιοτρ Ποροσένκο, επιδιώκουν να επισπεύσουν τη διαδικασία,προωθώντας ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις στη Βουλή.

Η κατάσταση καθίσταται ακόμα πιο κρίσιμη, με δεδομένη και την πρόσφατη νέα ένταση που ξέσπασε μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με το θερμό επεισόδιο που οδήγησε τον κ. Ποροσένκο να υπογράψει την επιβολή στρατιωτικού νόμου στη χώρα.

Τη δευτέρα 27 Νοεμβρίου ο σύμβουλός του κ Rostyslav Pavlenko, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίος, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και των εν Ουκρανίᾳ Εξάρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Πανιερ. Αρχιεπισκόπου Παμφίλου κ. Δανιήλ και Θεοφιλ. Επισκόπου Edmonton κ. Ιλαρίωνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων