21/11/2018 21/11/2018 “Ο Αρχιεπίσκοπος δεν έπεισε τους ιεράρχες», δήλωσε ο Μητροπολίτης Καισαριανής και Βύρωνα, κ. Δανιήλ,  στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας την αποχώρηση του από τη συνεδρίαση της ιεραρχίας την περασμένη Παρασκευή. Ερωτηθείς για τη στάση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου να συμφωνήσει με τον Πρωθυπουργό στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών, σχολίασε ότι «θα τον κρίνει η εκκλησιαστική ιστορία...
21 Νοεμβρίου, 2018 - 12:37
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2018 - 12:42

Μητρ. Καισαριανής: «Η συμφωνία έγινε ερήμην μας»

Διαδώστε:
Μητρ. Καισαριανής: «Η συμφωνία έγινε ερήμην μας»

“Ο Αρχιεπίσκοπος δεν έπεισε τους ιεράρχες», δήλωσε ο Μητροπολίτης Καισαριανής και Βύρωνα, κ. Δανιήλ,  στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας την αποχώρηση του από τη συνεδρίαση της ιεραρχίας την περασμένη Παρασκευή.

Ερωτηθείς για τη στάση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου να συμφωνήσει με τον Πρωθυπουργό στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών, σχολίασε ότι «θα τον κρίνει η εκκλησιαστική ιστορία και αναφερόμενος γενικότερα στη συμφωνία σημείωσε πως «η συμφωνία έγινε ερήμην μας». Κληθείς να δώσει «συμβουλή» στον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους κάλεσε να αποκτήσουν «εκκλησιαστικό ήθος», ώστε να αντιληφθούν πώς λειτουργεί η ιεραρχία και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο είπε πως «τα παραπτώματα δεν παραγράφονται ούτε με το θάνατο» , στην περίπτωση της Εκκλησίας. «Στην εκκλησιαστική ζωή τίποτα δεν ξεχνιέται», τόνισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων