28/11/2018 28/11/2018 Την ανησυχία της σχετικά με την θρησκευτική κατάσταση στην Ουκρανία εκφράζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας. Σε ανοικτή επιστολή του Μητροπολίτη της Κισινάου και πάσης Μολδαβίας Βλαδίμιρου προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσένκο καλεί τον επικεφαλής του ουκρανικού κράτους να τηρεί τα καθήκοντά του που προβλέπει το Σύνταγμα σχετικά με την διατήρηση της ελευθερίας...
28 Νοεμβρίου, 2018 - 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2018 - 14:37

Μητρ. Μολδαβίας: Ανοικτή επιστολή προς Ποροσένκο

Διαδώστε:
Μητρ. Μολδαβίας: Ανοικτή επιστολή προς Ποροσένκο

Την ανησυχία της σχετικά με την θρησκευτική κατάσταση στην Ουκρανία εκφράζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας.
Σε ανοικτή επιστολή του Μητροπολίτη της Κισινάου και πάσης Μολδαβίας Βλαδίμιρου προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσένκο καλεί τον επικεφαλής του ουκρανικού κράτους να τηρεί τα καθήκοντά του που προβλέπει το Σύνταγμα σχετικά με την διατήρηση της ελευθερίας και της θρησκευτικής ειρήνης στη χώρα, αναφέρει η διαδικτυακή πύλη «Ορθόδοξος βίος».
Αιτία για συγγραφή της επιστολής έγινε η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ουκρανίας περί κατάργησης της κρατικής καταχώρησης του δικαιώματος χρήσης της Λάβρας του Ποτσάγιεβο από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «Η Λάβρα του Ποτσάγιεβο, το προσκύνημα στην οποία είναι τόσο πολύ πολύτιμο για τους πιστούς της Μολδόβας, είναι για όλο τον ορθόδοξο κόσμο ένα αληθινό θεμέλιο της πίστης μας που φυλάσσεται εδώ και πολλά χρόνια με ειδική ευλάβεια παρά όλες τις δυσκολίες».
«Στο πλαίσιο των άνω αναφερθέντων καλούμε την ηγεσία της Ουκρανίας να εκπληρώσει τα καθήκοντά της ως εγγυητή του Συντάγματος στη διατήρηση της ελευθερίας και της θρησκευτικής ειρήνης στη χώρα, ενώ εμείς με τη σειρά μας θα ενδυναμώσουμε τις προσευχές μας στον Ελεήμωνα Θεό για να μας χαρίσει την ειρήνη και την ενιαία πίστη σύμφωνα με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου: «σπουδάζοντες τηρεῖν την ἑνότητα τοῦ Πνεύματος ἐν τῷ συνδέσμῳ τῆς εἰρήνης» (Εφ. 4:3)», λέγεται στην ανοικτή επιστολή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων